Χριστουγεννιάτικα δώρα από τα καταστήματα Αβαξ

Ερμιόνη Σαρρή
Χριστουγεννιάτικα δώρα από τα καταστήματα Αβαξ

Η Αβαξ, εμπλουτίζει ακόμη περισσότερο τις επιλογές σας όσον αφορά τα δώρα – προσωπικά ή επαγγελματικά -, τη λίστα γάμου, ή απλώς την ανανέωση του χώρου σας με τις νέες συλλογές αντικειμένων και art de la table.

  • BACCARAT: Ο Οίκος Baccarat είναι παγκοσμίως γνωστός για τις μοναδικές του συλλογές που αντιπροσωπεύουν την «Art de Vivre a la francaise», δηλαδή, την ‘τέχνη’ του γαλλικού τρόπου ζωής. Ο Οίκος ταυτίζεται με τον εκλεπτυσμένο τρόπο ζωής από το 1764 και οι πρωταρχικές αξίες που αντιπροσωπεύουν τις υπέροχες κρυστάλλινες δημιουργίες παραμένουν αναλλοίωτες στον χρόνο. Συχνά τα είδη του Οίκου Baccarat γίνονται συλλεκτικά και ορίζονται ως έργα τέχνης. Οι εξειδικευμένοι τεχνίτες μεταδίδουν τις γνώσεις τους από γενιά σε γενιά οι οποίες εξελίσσονται και βελτιώνονται με τον χρόνο έχοντας ως μοναδικό στόχο πρωτότυπες δημιουργίες, πολλές από τις οποίες είναι το αποτέλεσμα συνεργασιών με παγκοσμίου κύρους σχεδιαστές.
BACCARAT
  • RALPH LAUREN HOME: Την ολοκληρωμένη συλλογή επίπλων, φωτιστικών, art de la table και αντικειμένων θα τη βρείτε στο κατάστημα Αβαξ στη Κηφισιά.
RALPH LAUREN HOME
  • VENINI: Είναι ο σημαντικότερος οίκος παγκοσμίως που καταπιάνεται με τα κρύσταλλα Murano και δημιουργεί μοναδικά αντικείμενα και έργα τέχνης. Η παράδοση, η επιδεξιότητα, η γνώση και οι επώνυμες συνεργασίες με διάσημους designers είναι τα βασικά στοιχεία που υπογραμμίζουν την τελειότητα Venini. Ο οίκος ιδρύθηκε στη Βενετία, το 1921, από τον Paolo Venini και τον Giacomo Capellin και πολύ γρήγορα έγινε σημείο αναφοράς στον κόσμο της διακόσμησης και της τέχνης. Οι διάσημοι designers και οι διεθνούς φήμης καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν από την αρχή με τον οίκο κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις «αρετές» του μοναδικού κρυστάλλου Murano με πολυδιάστατους τρόπους, δίνοντας μια άλλη προοπτική στις δημιουργίες Venini. Η στιλιστική ταυτότητα που του οίκου Venini χαρακτηρίζεται από τα παραδοσιακά Βενετσιάνικα μοτίβα σε συνδυασμό με τους καλλιτεχνικούς φουτουρισμούς που τολμάνε οι designers και πάντα με αφετηρία τη γνώση των εξειδικευμένων τεχνιτών. Από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, ο οίκος Venini, έχει συνεργαστεί με τους καλύτερους αρχιτέκτονες και designer παγκοσμίως, όπως είναι ο Tomaso Buzzi, ο βραβευμένος Tobia Scarpa και ο πατέρας του Carlo Scarpa, η Σουηδή κεραμικός Tyra Lundgren, τα αδέλφια Fernando και Humberto Campana, ο Αμερικάνος ζωγράφος και στυλίστας Ken Scott, ο Fulvio Bianconi, ο Φινλανδός designer και γλύπτης Tapio Wirkkala, ο Alessandro Mendini, ο Ιάπωνας Tadao Ando, ο GioPonti και ο Gae Aulenti. Έργα με την υπογραφή Venini εκτίθενται σε διάσημα μουσεία ανά τον κόσμο όπως είναι το Cartier Foundation στο Παρίσι, το Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο, το MOMA στη Νέα Υόρκη και το Triennale στο Μιλάνο.
VENINI Lady
  • MICHAEL ARAM: Η εταιρία Αβαξ συνεχίζει τη συνεργασία της με τον γνωστό αμερικανό σχεδιαστή Michael Aram και εμπλουτίζει τις συλλογές της με πρωτότυπα και ιδιαίτερα αντικείμενα, διακοσμητικά και επιτραπέζια χρηστικά σκεύη που αποτελούν από μόνα τους έργα τέχνης. Οι χειροποίητες δημιουργίες του Michael Aram είναι κυρίως από μέταλλο και κατασκευασμένες σύμφωνα με παραδοσιακές μεθόδους που αντανακλούν την εμπειρία του με τη πλούσια μεταλλουργική παράδοση της Ινδίας, μιας χώρας που τον επηρέασε βαθιά στη δουλειά του. H λέξη ‘Aram’ στα Hindi, τη γλώσσα των Ινδών, σημαίνει "απαλά, με ειρήνη, αγάπη και φροντίδα". Πιστεύοντας προσωπικά σε αυτές τις αξίες, ο Michael Aram τις μεταδίδει στα έργα του και δημιουργεί υψηλής ποιότητας και σχεδιασμού αντικείμενα που αντανακλούν τη φιλοσοφία του. Είναι χαρακτηριστική η ενέργεια που πηγάζει μέσα από τη κίνηση, τη φόρμα και τη σημασία των αντικειμένων του σχεδιαστή.
Michael Aram Palace Flatware
  • Κεριά ZODAX: Πρωτότυπα κεριά με υπέροχα αρώματα και πρωτότυπες συσκευασίες θα βρείτε στο κατάστημα Αβαξ στη Κηφισιά.
Zodax xmas 2