Αν κόψεις αυτές τις κακές συνήθειες δε θα γκρινιάξεις ποτέ ξανά για τα κιλά σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αν κόψεις αυτές τις κακές συνήθειες δε θα γκρινιάξεις ποτέ ξανά για τα κιλά σου

Είσαι έτοιμη γι’ αυτή τη θυσία;

Γυμνάζεσαι καθημερινά, τρως μόνο υγιεινά γεύματα, αλλά γιατί η ζυγαριά σου είναι στάσιμη και δεν μπορείς να χάσεις κιλά; Εμείς το ψάξαμε και σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, βρήκαμε κάποιες κακές συνήθειες που κάνεις και συμβάλλουν στο να μη χάνεις κιλά.

Δες μερικές από αυτές και κόψε τις τώρα που είναι νωρίς, θα δεις αμέσως τη ζυγαριά σου να πέφτει.

Τσιμπολογάς τις βραδινές ώρες

Εάν δεν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να παρακολουθεί την αγαπημένη σου σειρά χωρίς popcorn στο χέρι, σε καταλαβαίνουμε, αλλά σκέψου πως το μόνο που κάνεις είναι να προσθέτεις extra θερμίδες στην καθημερινή σου διατροφή. Μάθε πως αν φας ένα κανονικό γεύμα αι μετά ένα μπωλ παγωτό, το μόνο σίγουρο είναι πως θα πάρεις βάρος. Αντ’ αυτού, μπορείς να προσθέσεις λίγη παραπάνω γυμναστική στην καθημερινότητα σου.

Παίζεις με το κινητό σου πριν κοιμηθείς

SHE Magazine shemagazine ditiswaaromjemobielnietdejuistebedpartne 20160506082611

Το μπλε φως που εκπέμπεται από το κινητό σου, το laptop, και την τηλεόραση μπορεί να επηρεάσει τον κύκλο του ύπνου σου, οπότε είναι καλύτερο να κλείσεις το κινητό σου, τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο. Το να κοιμάσαι με την τηλεόραση είναι σίγουρα ένα από τα πιο αρνητικά, καθώς το φως και ο ήχος μπορεί να σε ενοχλεί όλο το βράδυ. Δεν πρόκειται ποτέ να κάνεις έναν φυσιολογικό ύπνο, ο οποίος θα σου εξασφαλίσει υγιές πνεύμα και σώμα, όσο κοιμάσαι με ανοιχτή τηλεόραση. Εάν δεν μπορείς να κοιμηθείς καθόλου χωρίς τηλεόραση, μπορείς τουλάχιστον να ρυθμίσεις τον χρονοδιακόπτη.

Αργείς να πας για ύπνο

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται 7 με 8 ώρες ύπνου το βράδυ, αλλά σύμφωνα με το CDC, περισσότεροι από το ένα τρίτο από εμάς κοιμούνται πολύ λιγότερο. Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, οι γυναίκες που κοιμόντουσαν πέντε ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας ή λιγότερο είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να πάρουν κιλά.

Βάζεις το ξυπνητήρι σου πολύ αργά

12424773 370511199790680 662666860 n

Μπορεί το πρωινό ξύπνημα να είναι πολύ σκληρό, αλλά αν πρόκειται να φύγεις αό το σπίτι χωρίς να πάρεις πρωινό, τότε αντιστάσου στον πειρασμό να ξυπνήσεις τελευταία στιγμή. Έρευνες έδειξαν πως ένα πρωινό, με πολλές πρωτεΐνες μπορεί να σε βοηθήσει να φας λιγότερο, κατά τη διάρκεια της ημέρας, άρα δεν θα πάρεις περισσότερα κιλά.

Σκέψου καλά τις κινήσεις σου λοιπόν απόψε το βράδυ πριν πας για ύπνο!