Αυτό το δυναμωτικό smoothie με μήλο και κανέλα θα σας γεμίσει ενέργεια όλη μέρα!

Βιβή Αγγελάκη
Αυτό το δυναμωτικό smoothie με μήλο και κανέλα θα σας γεμίσει ενέργεια όλη μέρα!

Δείτε τη συνταγή!


Μπορεί το πρωινό σύμφωνα με τους διαιτολόγους να είναι από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας αλλά δυστυχώς (και πολύ κακώς βέβαια), οι περισσότεροι από εσάς είτε από αμέλεια είτε λόγω βιασύνης το παραλείπετε! Σας έχουμε όμως τη λύση: Αυτό το smoothie είναι πραγματικά ό,τι πιο δυναμωτικό για το πρωινό σας. Αποτελείται μόνο από έξι συστατικά ενώ ο χρόνος προετοιμασίας του είναι μόλις μερικά λεπτά.

Θα χρειαστείτε:

1 μικρό μήλο, αποφλοιωμένο και ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου
3/4 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
1/2 φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι βανίλια
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/4 φλιτζάνι πάγο (μπορείτε να το παραλείψετε τώρα που είναι χειμώνας)

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσει λεία υφή το μείγμα. Σερβίρετε αμέσως και πασπαλίστε με κανέλα, εάν θέλετε.

Κι αν αναρωτιέστε για τη διατροφική αξία του:

Γνωρίζατε ότι βούτυρο αμυγδάλου έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο και πρωτεΐνες (και μάλιστα μια και μόνο κουταλιά της σούπας αποδίδει περίπου το 27% της ημερήσιας πρόσληψης της βιταμίνη Ε); Ακόμη, οι βιταμίνες που περιέχονται σε όλα τα συστατικά, λειτουργούν ως φυσικά αντιοξειδωτικά, εμποδίζοντας την εμφάνιση ελευθέρων ριζών στο δέρμα. Παράλληλα, τα μήλα συμβάλλουν στην καύση του κοιλιακού λίπους. Τέλος, το γιαούρτι, παρέχοντας τον τέλειο συνδυασμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των ιχνοστοιχείων, βοηθά στη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σε σταθερά επίπεδα, η οποία, κατά συνέπεια, καταστέλλει την αίσθηση της πείνας.

Διαβάστε ακόμη:

Η δίαιτα Dash αποτελεί τη δίαιτα της χρονιάς: Εσείς θα της αντισταθείτε;

4+1 tips για να σταματήσετε να παίρνετε βάρος μετά τις γιορτές!