Αδυνάτισμα τώρα! 5 φαγητά με λίγες θερμίδες που θα σας «λύσουν» το αιώνιο πρόβλημα

Ερμιόνη Σαρρή
Αδυνάτισμα τώρα! 5 φαγητά με λίγες θερμίδες που θα σας «λύσουν» το αιώνιο πρόβλημα

Χωρίς να αγγίξετε ούτε καν τις 300 θερμίδες

Το δίλημμα είναι μεγάλο: Μπορώ ή δεν μπορώ να κάνω δίαιτα; Εμείς δε σας έχουμε την απάντηση, αλλά θα σας εκφράσουμε τη δική μας γνώμη πάνω στο θέμα αυτό και νομίζουμε πως θα σας βοηθήσουμε αρκετά. Επειδή, λοιπόν, εμείς οι γυναίκες με το άκουσμα και μόνο της λέξης δίαιτας βγάζουμε αφρούς και αλλάζουμε πεζοδρόμιο (οι άντρες πάλι με τη λέξη γάμος), θεωρούμε πως πρέπει να αποφύγετε τη διαδικασία αυτή, αλλά και πάλι να μην το ρίξετε και στο... φαγητό. Υπάρχουν διάφορα γεύματα τα οποία μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας και ταυτόχρονα να αποφύγετε τις πολλές θερμίδες. Και δίαιτα δε θα κάνετε και τα κιλά σας θα τα δείτε να κάνουν... φτερά.

Δείτε μερικές ιδέες που έχουμε για εσάς και λάβετε τα μέτρα σας άμεσα:

1.Σπανακόρυζο(240 θερμίδες): Ο συνδυασμός σπανάκι με ρύζι κρίνεται όχι απλά θαυματουργός για τα κιλά σας, αλλά και για την υγεία σας. Μία μερίδα θα σας χορτάσει και ταυτόχρονα θα σας προσφέρει μνήμη... ελέφαντα (τα κιλά του πάλι όχι).

2.Φακές(300 θερμίδες): Η μαγική πηγή σιδήρου που μπορεί σε μικρή ηλικία να αποφεύγατε μανιωδώς, θα σας βοηθήσει να χάσετε τα περιττά κιλά χωρίς να «μπείτε» σε δίαιτα. Μία φορά την εβδομάδα πρέπει να κάνετε μία μικρή αποτοξίνωση από το κρέας και το συγκεκριμένο πιάτο αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές. Αν αισθάνεστε και κάπως κουρασμένες τον τελευταίο καιρό, μην κάθεστε καθόλου. Ανοίξτε το σακουλάκι και βάλτε τις στο νερό.

3.Σούπες (230-270 θερμίδες): Η χορτόσουπα θεωρείται πως έχει τις λιγότερες θερμίδες, αλλά και πάλι όποιο λαχανικό και να προτιμήσετε, μη φοβηθείτε τίποτα. Για παράδειγμα, η μανιταρόσουπα είναι εξίσου γευστική απλά μείνετε πιστές στις κλασσικές συνταγές και μην το ρίξετε στην... κρέμα γάλακτος. Οι βελουτέ είναι εκτός συναγωνισμού.

4.Γαριδομακαρονάδα (270 θερμίδες): Κλασσικό και πλούσιο πιάτο. Όταν την ακούτε σας έρχονται στο μυαλό σας ωραίες κυριακάτικες οικογενειακές στιγμές και για αυτό πρέπει να την επαναφέρετε στο τραπέζι σας. Μήπως να κανονίζατε κάτι για το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται;

5. Λαχανικά Μπριάμ (254 θερμίδες): Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πατάτες, πιπεριές και ντομάτες. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος παρά λίγο λάδι και το πιάτο σας θα είναι γευστικότατο και καθόλου παχυντικό. Τι θα λέγατε να τη δοκιμάζατε αύριο κιόλας τη συνταγή αυτή; Απλή και διαιτητική!

Διαβάστε ακόμα:

Πεινάσατε; Βάλτε STOP στις λιγούρες με τα παρακάτω tips

Πάρτε ιδέες: 10 υγιεινά (αλλά πεντανόστιμα) σνακ για το γραφείο!