5+1 τροφές κατά της κυτταρίτιδας

Ερμιόνη Σαρρή
5+1 τροφές κατά της κυτταρίτιδας

Βάλτε τις στο τραπέζι σας και δείτε το φλοιό του πορτοκαλιού να εξαφανίζεται.

Ακόμη και αν δεν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που κοιτάνε πιθαμή προς πιθαμή το σώμα τους, η κυτταρίτιδα είναι κάτι που σας ενοχλεί. Ναι το χειμώνα ίσως δεν καταλαβαίνετε την κατάσταση που επικρατεί στο σημείο των γλουτών σας, αλλά τώρα που ο καιρός ζέστανε δε θέλετε ούτε να τη... βλέπετε. Πέραν από την άσκηση που θα πρέπει να συμπεριλάβετε άμεσα στο πρόγραμμα σας, θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα και στη διατροφή σας.

Ναι ίσως να λιγουρεύεστε τις νέες γεύσεις παγωτών που κυκλοφορούν στα ψυγεία (εμείς να δείτε), αλλά πρέπει να δείξετε αυτοσυγκράτηση. Πίνετε πολύ νερό και δείξτε μία ιδιαίτερη προτίμηση στις παρακάτω τροφές. Αν μας ακούσετε, ο φλοιός πορτοκαλιού αργά ή γρήγορα θα είναι μία απλή λέξη για εσάς και όχι ένας «εχθρός» του κορμιού σας.

Ανανάς: Έχετε δει τα μοντέλα που ανεβάζουν φωτογραφίες παρέα με τους ανανάδες τους; Να ξέρετε πως δεν είναι τυχαίο, αφού έχει αντιφλεγμονώδη δράση και θεωρείτε ως ένα από τα πιο μαγικά φρούτα για το αδυνάτισμα.

Πιπεριές: Δε θα σας συστήσουμε κάποιο συγκεκριμένο χρώμα, αφού όλες του οι αποχρώσεις είναι εξίσου ευεργετικές. Εμποδίζουν τη συσσώρευση λίπους στο σώμα και καταπολεμούν ένα μέρος του, πριν αυτό αφομοιωθεί από τον οργανισμό.

Σπαράγγια: Ίσως να είστε φανατικοί της πίτσας, αλλά μάθετε ότι τα σπαράγγια έχουν διουρητική δράση και συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Δοκιμάστε τα (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) και δε θα χάσετε.

Κρεμμύδι: Ναι, η αναπνοή σας δε είναι και πολύ ευχάριστη μετά από μερικά κομματάκια κρεμμυδιού, αλλά τα νέα είναι ευχάριστα για το σώμα σας. Το κρεμμύδι είναι σύμμαχός σας ενάντια στην κατακράτηση των υγρών και βοηθάει στην αποβολή των τοξινών.

Αμύγδαλα: Μόλις βρήκατε το τέλειο σνακ για το γραφείο. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, η οποία βοηθάει στην υγεία και ελαστικότητα του δέρματος. Εσείς θα συνεχίσετε να τους αντιστέκεστε;

Πράσο: Η μαμά σας,όταν ήσασταν μικρές, συνήθιζε να φτιάχνει πρασόπιτα και εσείς δε σταματούσατε να γλείφετε ακόμη και τα δάχτυλά σας. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να ξαναβάλετε το πράσο στο πιάτο σας, αφού αποβάλλει τις τοξίνες και είναι πολύ καλός σύμμαχος κατά της κατακράτησης υγρών.

Διαβάστε ακόμη:

Χορτοφάγος για μια μέρα! Δείτε το πιο υγιεινό ημερήσιο μενού

Μμμμ το ξεχάσατε κιόλας; 4 τροφές που θα σας χαρίσουν μνήμη «ελέφαντα»