3 νόστιμα και διαιτητικά dressings για να τρως την σαλάτα σου με… όρεξη!

3 νόστιμα και διαιτητικά dressings για να τρως την σαλάτα σου με… όρεξη!

Θα της χαρίσουν απίστευτη γεύση

Το γνωρίζεις πως πρέπει να καταναλώνεις καθημερινά άφθονες ποσότητες λαχανικών, αλλά εσύ αρνείσαι πεισματικά να το κάνεις. Ήρθε όμως η ώρα να τα βάλεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα καθώς σου χαρίζουν πολύτιμες για τον οργανισμό σου βιταμίνες.

Αν, λοιπόν, έχεις βαρεθεί τον κλασικό συνδυασμό λεμόνι-λάδι, ξύδι-λάδι, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις τα παρακάτω dressings. Είναι νόστιμα και διαιτητικά. Πρόσθεσέ τα στη σαλάτα σου και θα δεις με πόση όρεξη θα την καταναλώνεις.

pre-saladdressings-v2-482 50e9b

1. Διαιτητική Ceasar Sauce
Ρίξτε σε ένα σέικερ 2 κ.σ ελαιόλαδο, 5 κ.σ γιαούρτι με μειωμένα λιπαρά, 1 κ.σ ξίδι balsamico, 2 κ.σ μουστάρδα Dijon, ½ κ.γ χυμό λεμονιού, 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη και ½ κ.γ πιπέρι και αλάτι. Τα χτυπάτε όλα μαζί.

2. Vinaigrette ντομάτας
Κόβετε μια ώριμη ντομάτα σε πολύ μικρά κυβάκια και τα ρίχνετε στο σέικερ μαζί με 1/3 κούπας ξίδι (απλό ή balasamico), 1/4 κούπας ελαιόλαδο, 1/4 κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγο βασιλικό και αλατοπίπερο. Τα χτυπάτε όλα μαζί.

3. Sauce με ταχίνι
Ρίχνετε στο σέικερ 1 κ.σ ελαιόλαδο, 2 κ.σ χυμό λεμονιού, 2 κ.σ νερό, 3 κ.σ ταχίνι, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, λίγο αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάτε όλα μαζί.

Καλή σας απόλαυση!