Βραδινά σνακ για τέλειο ύπνο: Μάθετε ποια πρέπει να προτιμάτε!

Βραδινά σνακ για τέλειο ύπνο: Μάθετε ποια πρέπει να προτιμάτε!

Για... όνειρα γλυκά

Φάγατε αργά το βράδυ, ξαπλώσατε στο κρεβάτι και φυσικά δεν καταφέρατε να κοιμηθείτε γρήγορα. Η αιτία; Μα φυσικά το πρησμένο σας στομάχι. Αν δε θέλετε να ξαναπεράσετε αυτό το... μαρτύριο θα πρέπει να αποφεύγετε τα βαριά φαγητά και τις λιπαρές τροφές κατά τις βραδινές ώρες. Επιπροσθέτως θα πρέπει να έχετε κατά νου πως θα πρέπει να καταναλώνετε το τελευταίο σας γεύμα τουλάχιστον δύο ώρες πριν τον ύπνο.

Good-foods-that-will-mitigate-the-effects-of-sleep-deprivation--1024x680 0d8c6

Αν θέλετε έξτρα συμμάχους για... όνειρα γλυκά. Τότε επιλέξτε ένα από τα παρακάτω σνακ:

1. Μισή μπανάνα και μια χούφτα ανάλατα αμύγδαλα: Ο συνδυασμός της τρυπτοφάνης, των υδατανθράκων και του μαγνησίου θα σας ηρεμήσει άμεσα και θα σας βάλει σε mood ύπνου!
2. Ζεστό γάλα: Η μαμά τελικά είχε δίκιο. Η τρυπροφάνη, το ασβέστιο και το μαγνήσιο που περιέχει το γάλα θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε άμεσα.
3. Δημητριακά ολικής με γάλα: Εκτός από τα προαναφερθέντα οφέλη προσθέστε και αυτά των υδατανθράκων και μόλις αποκτήσατε το καλύτερο γεύμα πριν τον ύπνο!
4. Μισό sandwich με γαλοπούλα, ντομάτα και τυρί με λίγα λιπαρά: Θα χορτάσετε με λίγες θερμίδες και θα καταφέρετε να κοιμηθείτε σαν... πουλάκια.
5. Τσάι: Μια κούπα χαμομήλι, βαλεριάνα ή πασιφλόρα θα σας ηρεμήσει στη στιγμή και θα σας κάνει να ξεχάσετε το άγχος σας.