Ούτε που τις είχες φανταστεί: Δύο συνήθειες που σε παχαίνουν, χωρίς να το καταλαβαίνεις!

Ούτε που τις είχες φανταστεί: Δύο συνήθειες που σε παχαίνουν, χωρίς να το καταλαβαίνεις!

Δώσε προσοχή και λάβε τα μέτρα σου

Γίνεται δύο απλές συνήθειές σου να σε παχαίνουν χωρίς καν να το καταλαβαίνεις; Δυστυχώς γίνεται!

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το φως και τα χρώματα ενός χώρου μπορούν να επηρεάσουν την... όρεξή σου. Το ξέρουμε πως σου ακούγεται τρελό, αλλά σύμφωνα με τους επιστήμονες το περιβάλλον στο οποίο τρως διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο.

Συγκεκριμένα, αποδείχθηκε πως τα άτομα που τρώνε σε χώρους με κόκκινους και κίτρινους τοίχους (ή έπιπλα σε αντίστοιχα χρώματα) τείνουν να έχουν αυξημένη όρεξη και διάθεση για διατροφικές ατασθαλίες. Επιπλέον, παρατηρήθηκε πως τα άτομα αυτά κατανάλωναν το φαγητό τους πολύ πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να μη δίνουν χρόνο στον εγκέφαλο να στείλει την εντολή του κορεσμού! Ποιο είναι άραγε το ιδανικό χρώμα που βοηθά στη... διατήρηση της γραμμής μας; Μα φυσικά το μπλε, σε κάθε πιθανή απόχρωσή του.

02 7 science backed weight loss tips cool dining room 15a2c

Δεύτερη περίεργη συνήθεια που μας... παχαίνει; Το δυνατό φως! Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, τα άτομα που γευμάτιζαν σε χώρο με έντονο φως και δυνατή μουσική έτειναν να καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού σε σύγκριση με εκείνους που απολάμβαναν το φαγητό τους σε πιο ήρεμο περιβάλλον, με χαμηλότερο φωτισμό και jazz μουσική.

03 7 science backed weight loss tips dim lights fdd52

Μήπως ήρθε η ώρα να δώσεις κι εσύ σημασία σε όλα αυτά;

Διαβάστε ακόμα

Οι 25 μαγικές τροφές που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις!