Οι πρώτοι καρποί της Άνοιξης και πώς να τους εντάξεις στη διατροφή σου

Οι πρώτοι καρποί της Άνοιξης και πώς να τους εντάξεις στη διατροφή σου

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι απαραίτητη στην καθημερινή μας διατροφή ανεξαρτήτου εποχής. Όσο όμως πλησιάζει το καλοκαίρι και η θερμοκρασία ανεβαίνει, τόσο πιο απαραίτητη γίνεται η κατανάλωσή τους. Οι καρποί που κάνουν την εμφάνισή τους δειλά αυτή την περίοδο είναι ιδανικοί για να ενταχθούν στη διατροφή σου!

Οι φράουλες είναι ο «θησαυρός» της Άνοιξης, αφού είναι από τα πιο νόστιμα και θρεπτικά φρούτα. Αποτελούνται κατά 90% από νερό, 10% από σάκχαρα (κυρίως φρουκτόζη) και φυτικές ίνες. Περιέχουν άφθονη βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, λουτεΐνη και φλαβονοειδή.

Το αβοκάντο δεν είναι τόσο... εξωτικό όσο ακούγεται, αφού καλλιεργείται και στην Κρήτη. Μπορείς να το βρίσκεις στην αγορά όλο το χρόνο, ωστόσο το αβοκάντο είναι νοστιμότερο την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αρκεί να θυμάσαι πως αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Ε, καλίου και φυτικών ινών.

Το αγαπημένο μικρών και μεγάλων για να θωρακίζει τον οργανισμό μας: Πορτοκάλι. Το πορτοκάλι είναι, ενδεχομένως, το μοναδικό φρούτο που έχουμε συνηθίσει να τρώμε καθώς γνωρίζουμε τη σημασία τους στη διατροφή μας. Ξεκινάμε να το τρώμε από τον χειμώνα, ωστόσο την Άνοιξη το τιμούμε ακόμη περισσότερο, όπως και το «αδελφάκι» του, το μανταρίνι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο nestlenoiazomai.gr