Τσιμπολόγημα τέλος!

Τσιμπολόγημα τέλος!

Με τους σημερινούς ρυθμούς ζωής τα γεύματα, όπως τα ξέραμε (κανονικό, πλήρες φαγητό, που το τρώμε καθισμένοι στο τραπέζι), τείνουν να γίνουν πολυτέλεια.

Οι περισσότεροι άνθρωποι τρώμε στο γραφείο μας, κατά τη διάρκεια της δουλειάς, στον καναπέ μας, ή ακόμα και στο αυτοκίνητο, σε μία από τις πολλές καθημερινές μας διαδρομές.


Αυτός ο τρόπος κατανάλωσης της τροφής είναι υπεύθυνος για μία κακή διατροφική συνήθεια: το γνωστό σε όλους τσιμπολόγημα, στο οποίο οφείλονται, σε πολλές περιπτώσεις τα περιττά μας κιλά. Ο λόγος είναι ότι εκπαιδεύουμε τον οργανισμό μας να μην αντιλαμβάνεται την διαδικασία της τροφής, και κατά συνέπεια, να μην στέλνει, κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης αυτής, στον εγκέφαλο το σήμα ότι το στομάχι έχει γεμίσει. Η αρχή για έναν καλύτερο τρόπο διατροφής δεν μπορεί παρά να είναι τουλάχιστον ένα γεύμα της ημέρας μας να το καταναλώνουμε καθισμένοι σε τραπέζι, χωρίς κάτι άλλο να μας αποσπά την προσοχή. Αφπύ καταφέρουμε αυτό, ας δούμε μερικά τρικ που θα μας αποτρέψουν από το να τσιμπολογάμε χωρίς ουσιαστικό λόγο.

1) Φαγητό σε μικρότερο πιάτο
Έρευνα του Πανεπιστημίου Georgia των Η.Π.Α. Απέδειξε ότι οι άνθρωποι που τρώνε σε πιάτα μικρότερης διαμέτρου έχουν την τάση να τρώνε μικρότερες ποσότητες. Αυτό συμβαίνει επειδή, σύμφωνα με την έρευνα, καταναλώνουμε, κατά μέσο όρο, το 92% του φαγητού που σερβιριζόμαστε. Όταν, λοιπόν, σερβιριζόμαστε, λόγω χωρητικότητας, μικρότερες ποσότητες, το φαγητό που καταναλώνουμε θα είναι, κατά συνέπεια, λιγότερο.

2) Περισσότερος ύπνος
Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Columbia οι γυναίκες που κοιμούνται κατά μέσο όρο 4 ώρες κάθε νύχτα καταναλώνουν 329 θερμίδες περισσότερες από τις γυναίκες που κοιμούνται πλήρες οχτάωρο. Αυτό ίσως συμβαίνει επειδή όταν είμαστε κουρασμένοι οι αντιστάσεις μας απέναντι στους "πειρασμούς" είναι πιο χαλαρές.

3) Ανθυγιεινά σνακ στο ντουλάπι
Όταν πεινάμε πιθανότερο είναι να φάμε το πρώτο πράγμα που βλέπουμε μπροστά μας. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε τελείως να έχετε τσιπς, σοκολάτες και λοιπούς πειρασμούς στο σπίτι σας, κρύψτε τους στο ντουλάπι της κουζίνας.