Cranberry: o καρπός της υγείας και της ομορφιάς

Cranberry: o καρπός της υγείας και της ομορφιάς

Το θαυματουργό κόκκινο φρούτο που... θέλει το καλό σας

Όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν τον ευεργετικό ρόλο που παίζει στον οργανισμό μας ενώ και η γαστρονομία το έχει αγκαλιάζει ως ένα από τα αγαπημένα της υλικά στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Ο λόγος για το cranberry (κράνμπερι ή Οξύκοκκο), το οποίο είναι ένας καρπός εξαιρετικά πλούσιος σε βιταμίνη C, πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά. Γνωστός από το 1500, από την εποχή των Ινδιάνων της Βορείου Αμερικής, το cranberry παρέχει αυξημένη προστασία έναντι των λοιμώξεων και όχι μόνο- και αυτό διότι εξουδετερώνει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που παράγονται στο σώμα μας.

Η αντικαρκινική του δράση προστατεύει μεταξύ άλλων από τον καρκίνο του μαστού, ενώ με τις αντιγηραντικές και θρεπτικές του ιδιότητες αναζωογονεί το δέρμα και δίνει λάμψη και ομορφιά. Η αποτροπή του έλκους στομάχου και της οδοντικής πλάκας είναι λίγα μόνο παραδείγματα από τον πολύτιμο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το cranberry στη διατήρηση της υγείας μας. Επίσης έχει αποδεδειγμένες ευεργετικές ιδιότητες στο ουροποιητικό,το αναπνευστικό, το καρδιαγγειακό αλλά και στην υγειινή του στόματος.

Πώς μπορείτε να το απολαύσετε: Οι χυμοί με βάση τα φρέσκα cranberries κυκλοφορούν σε διάφορες γεύσεις και πίνονται σκέτοι, αναμεμειγμένοι με άλλους χυμούς φρούτων ή σα βασικό συστατικό ενός δροσιστικού κοκτέιλ. Τα αποξηραμένα cranberries τρώγονται ωμά, αποτελώντας ένα υγιεινό σνακ ή χρησιμοποιούνται σαν συνοδευτικό σε σαλάτες, καθώς και σε πολλές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Τέλος, στην αγορά κυκλοφορούν και οι σάλτσες Cranberry οι οποίες είναι ιδανικές για εορταστικές, αλλά και καθημερινές συνταγές.

Στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε το αυθεντικό cranberry σε όλες τις μορφές του μέσα από τα προϊόντα της Ocean Spray.