3 εύκολοι τρόποι να κάνετε αποτοξίνωση στο δείπνο σας

3 εύκολοι τρόποι να κάνετε αποτοξίνωση στο δείπνο σας

Ξεχάστε τις αυστηρές δίαιτες και ακολουθήστε απλά tips που κάνουν την διαφορά

Μετά από μία μέρα γεμάτη λιχουδιές, είναι χρήσιμο να ακολουθήσει ένα υγιεινό, αποτοξινωτικό δείπνο. Για να μην απογοητευτείτε, όμως, καλό είναι να μην καταφύγετε σε ακραίες μεθόδους νηστείας και αποτοξίνωσης. Ακολουθήστε, απλώς, τα παρακάτω βήματα, και δώστε, στο πεπτικό σας σύστημα, έναν λόγο να σας ευγνωμονεί.

1) Πλούσιο σε φυτικές ίνες, φτωχό σε λίπος
Η ασφαλέστερη μέθοδος, για να προσέχετε τις τροφές που καταναλώνετε, δεν είναι άλλη από το να προετοιμάζετε εσείς τα γεύματά σας. Μείνετε μακριά από επεξεργασμένες τροφές, συστατικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή και γλυκαντικά, που επηρεάζουν το πεπτικό σας σύστημα. Ετοιμάστε γεύματα πλούσια σε φυτικές ίνες, που θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, αλλά θα σας κάνουν και να νιώθετε χορτάτη για περισσότερο.

2) Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση
Η κατανάλωση νερού βοηθάει τον οργανισμό μας να παραμένει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ξεχάστε το αλκοόλ για το δείπνο, αφού έτσι να μειώσετε τα επίπεδα της ζάχαρης στον οργανισμό σας, αλλά θα καταφέρετε και να κοιμηθείτε καλύτερα. Για να κάνετε το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργήσει, όσο καλύτερα γίνεται, πιείτε, πριν πέσετε για ύπνο, ένα ποτήρι ζεστό νερό με χυμό λεμονιού.

3) Πάρτε τον χρόνο σας
Το να καταναλώνετε πολύ γρήγορα τα γεύματά σας, μπορεί να μειώσει την δυνατότητα του πεπτικού σας συστήματος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Καθίστε στο τραπέζι, μασάτε αργά και δώστε στον εαυτό σας τον χρόνο που χρειάζεται να καταναλώσει το δείπνο του. Μόλις βρείτε τον σωστό ρυθμό θα μπορέσετε και να συνειδητοποιήσετε ακριβώς το σημείο όπου χορτάσατε, και να πάτε για ύπνο με ελαφρύ στομάχι, χωρίς να νιώθετε φούσκωμα.

Διαβάστε ακόμα:
Ένα γλυκό σνακ που κάνει καλό και δεν παχαίνει!
Τέσσερις λόγοι που, αν και προγραμματίζουμε τα γεύματά μας, πεινάμε