Σοκολατομανία: 7 αποτελεσματικοί τρόποι να την μειώσεις

Σοκολατομανία:  7 αποτελεσματικοί τρόποι να την μειώσεις

Μείνε μακριά από τον απόλυτο πειρασμό

Η σοκολάτα μπορεί να αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πηγές απόλαυσης για τον ουρανίσκο μας όμως, ταυτόχρονα είναι και ένας από τους χειρότερους εχθρούς για τη διατροφή μας αλλά και υπαίτια πολλές φορές για τα παραπανίσια κιλά μας. Τι μπορείς να κάνεις όμως όταν σε πιάνει η επιθυμία να φας μανιωδώς κάτι σοκολατένιο; Σίγουρα, το να παραδοθείς χωρίς δεύτερη σκέψη στην απόλαυση δεν είναι η μοναδική λύση. Δες παρακάτω κάποιους εύκολους τρόπους με τους οποίους μπορείς να αντικαταστήσεις το αίσθημα που νιώθεις, χωρίς να χρειαστεί να καταστρέψεις... καλοκαιριάτικα τη σιλουέτα σου.


1.Περίμενε για λίγο
Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, έχει αποδειχθεί πως το 90% των φορών που νιώθουμε επιθυμία για οτιδήποτε, η επιθυμία αυτή είναι πλασματική. Γι' αυτό το λόγο, την επόμενη φορά που θα λιγουρευτείς κάτι σοκολατένιο περίμενε για 15 με 20 λεπτά. Ύστερα από αυτό, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα είσαι ικανοποιημένη με την απόφασή σου να αντισταθείς.


2. Φάε φρούτα
Τα φρούτα περιέχουν μεγάλα ποσοστά ζάχαρης που βοηθούν στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σου. Όποτε, τρώγοντας λίγο από τα αγαπημένα σου φρούτα το καλό θα είναι διπλό: από τη μία θα καλυφθεί η επιθυμία σου για σοκολάτα ενώ από τη άλλη θα γεμίσεις τον οργανισμό σου με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.


3. Πιες νερό
Το νερό γενικότερα είναι ο καλύτερος σύμμαχος της υγιεινής διατροφής. Έτσι και στις περιπτώσεις που είσαι στα πρόθυρα να χαλάσεις τη διατροφή σου για χάρη ενός σοκολατένιου γλυκίσματος, δοκίμασε να πιείς 2 ποτήρια νερό και περίμενε για λίγο. Είναι σχεδόν βέβαιο πως το νερό θα σε φουσκώσει και δεν θα θες κάτι άλλο.


4. Βάλε πρόγραμμα στη διατροφή σου
Αν φροντίζεις να τρως σε όλη τη διάρκεια της ημέρας μικρά και συχνά γεύματα τα σάκχαρα στο αίμα σου θα παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα, πράγμα που θα μειώσει αισθητά την επιθυμία σου για κάτι γλυκό.


5. Αντικατέστησε με ένα υγιεινό γλύκισμα

Όταν η επιθυμία σου για σοκολάτα είναι τόσο έντονη που δεν μπορεί να υποχωρήσει, μπορείς να «ξεγελάσεις» τον εαυτό σου τρώγοντας κάποιο γλυκό αλλά παράλληλα και υγιεινό υποκατάστατο. Μια μπάρα δημητριακών θα μπορούσε να προσφέρει στον οργανισμό σου πληθώρα θρεπτικών συστατικών, ενώ λίγο ζελέ θα ήταν εξίσου ιδανική λύση αφού είναι ελαφρύ και περιέχει ελάχιστες θερμίδες.

6. Απόσπασε την προσοχή σου
Είναι σαφές πως τις περισσότερες φορές που μας γεννιέται η ακατάπαυστη επιθυμία να φάμε σοκολάτα είναι αυτές που είμαστε σπίτι και βαριόμαστε ή γενικότερα δεν έχουμε κάτι ουσιαστικό να ασχοληθούμε. Επομένως, δραστηριοποιήσου και σταμάτα να κάθεσαι στον καναπέ απολαμβάνοντας την... αμαρτία σου.

Διαβάστε ακόμη:

15 τρόποι να μειώσετε πανεύκολα τις καθημερινές σας θερμίδες

6 Φαγητά-«λάθη» που σαμποτάρουν τη δίαιτά σου