Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να γυμναζόμαστε για να είμαστε πάντα σε φόρμα;

Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να γυμναζόμαστε για να είμαστε πάντα σε φόρμα;

Η ειδικός συμβουλεύει

Οι απόψεις διίστανται. Άλλοι υποστηρίζουν πως τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα αρκούν για να διατηρούμε το σώμα μας σε καλή κατάσταση, ενώ άλλοι τονίζουν πως για να καταφέρουμε να είμαστε πάντα σε φόρμα θα πρέπει να ασκούμαστε πιο εντατικά.


Σύμφωνα, λοιπόν, με την trainer και συγγραφέα του βιβλίου «Total Body Transformation», Michelle Bridges, για να αποκτήσουμε το κορμί των ονείρων μας θα πρέπει να γυμναζόμαστε έξι (!) φορές την εβδομάδα, 50 περίπου λεπτά ανά workout.


Όπως υποστηρίζει, είναι πολύ σημαντικό να βάλουμε για τα καλά την άσκηση στη ζωή μας και να γίνει τρόπος ζωής. Δε χωρούν δικαιολογίες και αναβολές. Αν θέλουμε να είμαστε πάντα καλλίγραμμες (χειμώνα - καλοκαίρι) θα πρέπει να συνηθίσουμε στην εντατική γυμναστική. Όπως, λοιπόν, δε σκεφτόμαστε αν θα πλύνουμε τα δόντια μας και το θεωρούμε δεδομένο, κάπως έτσι πρέπει να έχουμε στο μυαλό σας και την άσκηση.

largei8o 6b86e


Χτίζοντας συνήθειες και ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα θα καταφέρουμε να διατηρούμε το σώμα μας αδύνατο και γυμνασμένο. Αν το πρόγραμμα των 6 ημερών σας φαντάζει εξουθενωτικό, πάρτε βαθιά αναπνοή και διαβάστε τι σας προτείνει η Michelle:


- Χωρίστε τα workouts σας σε 3 δυνατά και απαιτητικά, 3 μέτριας έντασης και 1 πιο ήρεμο. Σπάστε τα έξυπνα μέσα στην εβδομάδα σας, ώστε να ξεκουράζετε το σώμα σας και φυσικά να παίρνετε κουράγιο για το υπόλοιπο της εβδομάδας. Το παν είναι να αγαπήσετε την άσκηση και να πιστέψετε σε αυτό που κάνετε!