Οι πιο περίεργες απορίες γύρω από το αδυνάτισμα και οι απαντήσεις τους!

Γωγώ Φούντα
Οι πιο περίεργες απορίες γύρω από το αδυνάτισμα και οι απαντήσεις τους!

Σε περίπτωση που τις είχατε και ντρεπόσασταν να ρωτήσετε!

Το αδυνάτισμα και γενικότερα το σώμα και η διατροφή είναι κάτι που μας απασχολεί και θα συνεχίσει να μας απασχολεί για πολλά χρόνια ακόμα! Συμβουλές, δίαιτες, ασκήσεις και τροφές με χαμηλά λιπαρά αλλά πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά έχουν καθημερινά περίοπτη θέση σε γυναικεία περιοδικά και site. Ωστόσο, επειδή υπάρχουν αρκετές απορίες γύρω από το αδυνάτισμα, που δεν περιορίζονται στις κατάλληλες τροφές, και οι οποίες είναι κάπως... περίεργες εμείς παρακάτω σας λύνουμε 5 από αυτές, σε περίπτωση που τις είχατε και απλά ντρεπόσασταν να ρωτήσετε!

1. Όταν βλέπω εφιάλτες χάνω περισσότερες θερμίδες: Μπορεί λοιπόν να ξυπνάμε αγχωμένες, ιδρωμένες και με την καρδιά να χτυπά πιο δυνατά σε περίπτωση που δούμε έναν εφιάλτη αλλά αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο οργανισμός μας καίει περισσότερες θερμίδες με τον τρόπο αυτό. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί, ότι ένας κακό ύπνος, μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα στον μεταβολισμό μας, μιας και λόγω του γνωστού στριφογυρίσματος, η όρεξη τείνει να αυξάνεται!

2. Τα μαλλιά παίζουν ρόλο στα κιλά: Ναι δεν είπαμε ότι το βάρος των μαλλιών είναι ανύπαρκτο, αλλά σε περίπτωση που η τρίχα σας είναι χοντρή και πυκνή το περισσότερο που μπορεί να προσθέσει στα συνολικά κιλά σας είναι περίπου 28 γραμμάρια, κι αυτό σε εξαιρετικές περπτώσεις! Υποθέτουμε φυσικά ότι δε ζυγίζεστε όταν βγαίνετε από το μπάνιο και τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα, γιατί είναι απολύτως λογικό να ανεβάσουν την ένδειξη στη ζυγαριά. Ωστόσο, όταν μιλάμε απλά για κάποια γραμμάρια, καλό θα ήταν να μη δίνετε και πολλή σημασία!

3. Το σώμα το βράδυ αποθηκεύει όλες τις θερμίδες της ημέρας: Ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε τον μύθο αυτό γιατί η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά αγχωτικός. Το να φάτε το βράδυ μία μακαρονάδα, ένα σουβλάκι ή ένα σάντουιτς, σίγουρα είναι χειρότερο από το να φάτε σαλάτα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να ξυπνήσετε το επόμενο πρωί και να νιώθετε ότι έχετε πάρει 10 κιλά. Σίγουρα ο οργανισμός δεν έχει τις ίδιες λειτουργίες κατά τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας, αλλά δεν αδρανεί και τελείως τις βραδινές ώρες. Κάτι που φυσικά σημαίνει, ότι για να έχετε βάλει ένα περίπου κιλό το επόμενο πρωί, θα πρέπει την προηγούμενη να έχετε καταναλώσει περίπου 3.500 θερμίδες!

4. Το πρήξιμο αυξάνει τα κιλά: Στην περίπτωση αυτή είναι ανάλογα το πρήξιμο. Αν αυτό έχει να κάνει με αέρια ή μία ενόχληση του εντέρου, τότε εκτός από το φούσκωμα και το πρήξιμο που εμείς νιώθουμε, η ένδειξη της ζυγαριάς δεν αλλάζει! Υπάρχει βέβαια και η γνωστή κατακράτηση υγρών, κυρίως κατά τη διάρκεια της περιόδου, όπου όπως έχετε κι εσείς παρατηρήσει, το βάρος μας μπορεί να αυξηθεί ακόμα και κατά 2 κιλά, πάντα προσωρινά και χωρίς φυσικά αυτό να είναι εμφανές.

5. Κάποιες τροφές περιέχουν αρνητικές θερμίδες: Αυτό γενικότερα είναι μύθος, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει τροφή που να μην περιέχει θερμίδες. Ωστόσο, αν πάρουμε για παράδειγμα το πράσο, οι θερμίδες που περιέχει είναι πολύ λιγότερες από αυτές που καίει ο οργανισμός προκειμένου να το μεταβολίσει. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της θερμικής επίδρασης όπως την ονομάζουν οι ειδικοί, η οποία βέβαια δεν είναι τρόπος για να αδυνατίσετε αλλά απλά για να μην παχύνετε!