Μήπως το υγιεινό πρωινό στην πραγματικότητα σας παχαίνει;

Μήπως το υγιεινό πρωινό στην πραγματικότητα σας παχαίνει;

Έχετε αποφασίσει να τρώτε υγιεινά, οπότε όταν έρχεται η ώρα του πρωινού βάζετε στην άκρη τα ντόντατς και τα pancakes και κάνετε πιο σωστές και διαιτητικές επιλογές όπως ένα «πράσινο» smoothie, νιφάδες βρώμης κλπ. Ωστόσο, η ζυγαριά παραμένει κολλημένη σε ένα αρκετά ενοχλητικό νούμερο. Τι συμβαίνει;

Υπάρχουν 3 λόγοι για αυτό:

Οι ξηροί καρποί και το αβοκάντο που έχετε βάλει στο πρωινό σας επειδή διαβάσατε πως είναι από τις καλύτερες τροφές για το σώμα, σταματούν να είναι υγιεινές και διαιτητικές όταν το παρακάνετε με τις ποσότητες και με κάθε επιπλέον χούφτα, παίρνετε και επιπλέον θερμίδες. Δεν λέμε να τις κόψετε, κάθε άλλο, απλά δώστε προσοχή στις μερίδες. Επίσης, στα smoothies προτιμήστε το νερό αντί για το γάλα και προσθέστε τους περισσότερα λαχανικά.

Ένα μπολ με δημητριακά ολικής άλεσης ή βρώμη είναι πάντα μια γρήγορη και υγιεινή επιλογή για πρωινό. Αν όμως τα ρίχνετε απερίσκεπτα από το κουτί κατευθείαν στο μπολ, μπορεί να πάρετε τις τριπλάσιες θερμίδες. Για αυτό φροντίστε να έχετε πάντα δίπλα ένα κύπελλο-μεζούρα για να υπολογίζετε τις μερίδες σας. Μπορεί στην αρχή να σας φανούν μικρές, αλλά πιστέψτε μας, αυτή είναι η κανονική μερίδα μπολ για ένα άτομο.

Έχετε αναγάγει την μετατροπή παχυντικών φαγητών σε υγιεινών σε επιστήμη και έχετε βρει όλες τις εναλλακτικές για να φτιάχνετε κέικ και μπισκότα διαίτης που όμως έχουν και τέλεια γεύση. Και πολύ καλά κάνετε, πρέπει να έχετε κατά νου όμως πως όσο κι αν αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με λιωμένη μπανάνα, αυτό δεν σημαίνει πως τα καλούδια σας θα πέσουν σε θερμίδες αν τα καταναλώνετε 3-3. Σερβίρετέ τα μαζί με γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά, αβγά scrambled και μερικά φρέσκα φρούτα, ώστε οι πρωτεΐνες και οι φυτικές τους ίνες να μετριάσουν σημαντικά την πείνα σας και να μείνετε στο ένα κομμάτι ψωμί μπανάνας.