Αυτό είναι το σημαντικότερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες όταν γυμνάζονται

Αυτό είναι το σημαντικότερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες όταν γυμνάζονται

Εσείς μπορεί να πήρατε απόφαση να «ιδρώσετε τη φανέλα» και να πηγαίνετε κάθε μέρα γυμναστήριο με στόχο να έχετε αποκτήσει το τέλειο σώμα παραλίας μέχρι το καλοκαίρι, το ίδιο το σώμα σας όμως το ρωτήσατε;

Η Ramona Braganza, μία από τις διασημότερες personal trainers του Los Angeles με πελάτες όπως η Jessica Alba, η Halle Berry και η Kate Beckinsale, έχει να σας πει το εξής:

«Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες, είναι να κάνουν μόνο αεροβικές ασκήσεις. Το αποτέλεσμα είναι να γίνονται «αδύνατες χοντρές» (skinny fat). Να δείχνουν δηλαδή αδύνατες αλλά στην ουσία να μην είναι».

Αυτό που εννοεί η Brazanga είναι πως με τις αεροβικές ασκήσεις το σώμα ναι μεν αδυνατίζει, οι μύες όμως και η βασική δομή του μένει αδύναμη και αγύμναστη. Γι' αυτό, εκτός από το αερόμπικ και λοιπές cardio προπονήσεις, επιβάλλονται συχνές ασκήσεις ενδυνάμωσης (δύο φορές την εβδομάδα για παράδειγμα) όπως Pilates και βαθιά καθίσματα με βάρη, ώστε να δημιουργηθούν σέξι, γραμμωμένοι μύες και να δοθεί ώθηση στον μεταβολισμό.

Τα βάρη, ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα για αυτές τις ασκήσεις. Η Brazanga συνιστά να χρησιμοποιείτε το βάρος του σώματός σας ως αντίσταση για να γυμνάζεστε, κάτι που και η ίδια θεωρεί πολύ πιο αποτελεσματικό. Και για να την εμπιστεύονται μεγάλα ονόματα της showbiz για τη σιλουέτα τους, κάτι παραπάνω θα ξέρει.