Οι 5 κανόνες για να μην το παρακάνεις με το αλκοόλ στο γάμο που σε κάλεσαν

Οι 5 κανόνες για να μην το παρακάνεις με το αλκοόλ στο γάμο που σε κάλεσαν

Γιατί κανείς δεν θέλει έναν (άσχημα) μεθυσμένο καλεσμένο.

Η περίοδος των καλοκαιρινών γάμων είναι εδώ, για την ακρίβεια έχει ξεκινήσει κάνα μήνα τώρα και, πέρα από τα ευτυχή ζευγάρια που παντρεύτηκαν ή ετοιμάζονται να παντρευτούν, υπάρχει και άλλη μια ομάδα ανθρώπων που τρέχει και δε φτάνει: οι καλεσμένοι.
Ψώνια για ρούχα, για παπούτσια, για γαμήλια δώρα, ταξίδια, επανάληψη, έτσι πάει συνήθως όλο το καλοκαίρι μέχρι και μέσα Σεπτέμβρη. Και φυσικά, εκκλησίες και πάρτυ. Κυρίως πάρτυ, δηλαδή, καθώς αυτό περιμένουν όλοι από τη στιγμή που παίρνουν το προσκλητήριο.

Και δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο από το να μεθύσεις σε ένα γαμήλιο πάρτυ. Τσάμπα ποτά, κρασιά, κοκτέιλς, ό,τι αλκοόλ θέλεις, σε όση ποσότητα θέλεις για μια ολόκληρη βραδιά. Αυτό όμως δεν σημαίνει και πως πρέπει να πιεις σαν να μην υπάρχει αύριο. Δεν είσαι καμήλα που θα το αποθηκεύσει στη καμπούρα της για μια δύσκολη στιγμή. Το πιο πιθανό είναι να γίνεις «κομμάτια», στην πορεία και θέαμα, να χαλάσεις τη διάθεση του ζευγαριού και όχι μόνο και το επόμενο πρωί να ξυπνήσεις με το μεγαλύτερο hangover του σύμπαντος και με ένα εξίσου μεγάλο κενό μνήμης. Θες κάτι τέτοιο, πραγματικά;

drunk-speech

Όχι, δεν το θες, για αυτό καλό θα είναι στα επόμενα γαμήλια πάρτυ που θα παρευρεθείς μέχρι να τελειώσει αυτή η χαρμόσυνη (και κάπως κουραστική, ας το παραδεχτούμε) σεζόν, να έχεις τους ακόλουθους 5 κανόνες ως ευαγγέλιο:

  1. Μην ξεκινήσεις να πίνεις με άδειο στομάχι. Φάε πρώτα και αν μπορείς φρόντισε να τσιμπάς κάτι που και που κατά τη διάρκεια της βραδιάς.
  2. Απέφυγε το «βαρύ» αλκοόλ και προτίμησε ελαφριά ποτά.
  3. Μείνε στην μπύρα ή το κρασί για όλο το βράδυ (όχι όμως και στα δύο).
  4. Κάνε μια πρόποση με σαμπάνια, πιες μια γουλίτσα, άσε το ποτήρι στον μπουφέ και απομακρύνσου. Για κανένα λόγο μην την τελειώσεις και σίγουρα μην πιεις δεύτερη.
  5. Το πιο σημαντικό: μη ξεχνάς να πίνεις ένα γεμάτο ποτήρι νερό ανάμεσα σε κάθε αλκοολούχο ποτό. Αν καταφέρνεις και δύο, τόσο το καλύτερο.