Ρεφλεξολογία: Τι είναι και ποια τα οφέλη της στην υγεία σου;

Ρεφλεξολογία: Τι είναι και ποια τα οφέλη της στην υγεία σου;

Επανέφερε την απόλυτη ισορροπία στον οργανισμό σου 

Στα πέλματα των ποδιών μας βρίσκονται πάνω από 7.000 απολήξεις νευρών από κάθε σημείο του σώματός μας. Είναι επόμενο λοιπόν, πως αν χαλαρώσουν τα πέλματά μας θα ηρεμήσουν και τα αντίστοιχα νεύρα στο σώμα μας.


Την δουλειά αυτή έχει αναλάβει να κάνει η ρεφλεξολογία, μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής που βασίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων, μέσω του μασάζ, κυρίως στα πέλματα των ποδιών. Κάθε ειδική πίεση αντανακλάται στο αντίστοιχο σημείο του σώματος που θέλουμε να χαλαρώσουμε. Έτσι, βελτιώνεται το νευρικό σύστημα και κατ' επέκταση και κάθε άλλη λειτουργία του οργανισμού μας, με μια απόλυτα φυσική μέθοδο, χωρίς τη χρήση φαρμάκων και χωρίς καμία πιθανότητα παρενεργειών. Αν θέλεις κι εσύ να δοκιμάσεις μια πιο φυσική μορφή θεραπείας, δες παρακάτω ποια προβλήματα μπορεί να βελτιώσει έως και να θεραπεύσει.


1.Ανακούφιση από το στρες
Είναι γνωστό πως το στρες μπορεί να είναι επιζήμιο για το σώμα και το μυαλό μας. Προβλήματα υγείας όπως η αϋπνία, οι ημικρανίες, οι πεπτικές δυσλειτουργίες και η κόπωση έχουν τη ρίζα τους σε αυτό. Βέβαια, το άγχος είναι σχεδόν αναπόφευκτο, αφού μπορεί να προκληθεί από έναν ταραχώδη τρόπο ζωής, συναισθηματικούς, σωματικούς ή περιβαλλοντικούς παράγοντες. Δυστυχώς, όταν το σώμα μας βρίσκεται υπό την επίδρασή του είναι λιγότερο ικανό να καταπολεμά τις ασθένειες. Με τη βοήθεια της ρεφλεξολογίας μπορείς να εξουδετερώσεις το στρες και τις επιπτώσεις του, αφού έχει την ικανότητα να χαλαρώνει εξαιρετικά το σώμα.


2.Μυϊκή χαλάρωση
Όποιος κι αν είναι ο λόγος που οι μύες σου ενδέχεται να είναι τραυματισμένοι ή ταλαιπωρημένοι, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: προκαλείται συμφόρηση στις νευρικές οδούς που συνδέουν τους μυες με το υπόλοιπο σώμα και αυτό οδηγεί σε πόνο, κόπωση, ευερεθιστότητα ή ακόμα και σε άγχος. Η ρεφλεξολογία διεγείρει τις νευρικές απολήξεις στα πόδια για να απελευθερώσουν την ενέργεια, με άμεσο αποτέλεσμα τη χαλάρωση των μυών και την αποκατάσταση της φυσικής αρμονίας.


3.Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος
Όλα τα συστήματα του σώματος χρειάζονται καλή κυκλοφορία του αίματος, προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά. Το αίμα μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στα κύτταρα και απομακρύνει τα άχρηστα συστατικά και τις τοξίνες. Όμως, το άγχος και η ένταση σφίγγουν το καρδιαγγειακό σύστημα και περιορίζουν τη ροή του αίματος, με αποτέλεσμα να γίνεται υποτονική. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μικρότερη ποσότητα οξυγόνου στους ιστούς και η ενέργεια του σώματος να λιγοστεύει, κάνοντας όλα τα συστήματά του να υπολειτουργούν. Ωστόσο, με τη μέθοδο αυτή θα καταφέρεις να διατηρήσεις την κυκλοφορία του αίματος σε ομαλά επίπεδα και κατ' επέκταση θα βελτιώσεις και όλα τα υπόλοιπα συστήματα του οργανισμού σου.


4.Αποτοξίνωση και καθαρισμός
Η αποβολή των αποβλήτων και των τοξινών από το σώμα μας αποτελεί μια διαδικασία ζωτικής σημασίας για την υγεία σας, καθώς πολλά συστήματα του οργανισμού μας, όπως το λεμφικό, το ουροποιητικό ή το εντερικό, υπάρχει ενδεχόμενο να μπλοκάρουν εξαιτίας της υψηλής συσσώρευσής άχρηστων ουσιών στο σώμα μας. Άμεσο αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να αισθανόμαστε φουσκωμένοι, κουρασμένοι ή ακόμα και άρρωστοι. Η ρεφλεξολογία μπορεί να απελευθερώσει αυτά τα μπλοκαρίσματα, βοηθώντας το σώμα σου να αποβάλλει τις τοξίνες και να το «καθαρίσει» από όλες τις ακαθαρσίες.


5.Εξισορροπεί το σώμα
Η εξισορρόπηση των λειτουργιών των συστημάτων του σώματος είναι βασικής σημασίας για ένα υγιές σώμα, νου και πνεύμα. Για τη διατήρηση της ομαλής κατάστασης του οργανισμού μας χρειάζεται το σώμα μας να λειτουργεί με τον αντίστοιχο ρυθμό. Έτσι, όταν υπάρχει κάποια δυσλειτουργία στο σώμα αποτινάσσεται η ισορροπία του. Η ρεφλεξολογία συμβάλλει αποτελεσματικά στη διατήρηση της ισορροπίας σε κάθε αδένα, όργανο, ιστό και κύτταρο στο σώμα, καθιστώντας όλα τα συστήματα του οργανισμού ικανά να λειτουργούν πλήρως, εξασφαλίζοντας τη φυσικά ισορροπία.

Διαβάστε ακόμη:

Οι γιατροί προειδοποιούν: Αν ξυρίζετε το μπικίνι υπάρχουν κίνδυνοι λοιμώξεων

4 συνήθειες που καταστρέφουν το ανοσοποιητικό σου!