Τεστ εγκυμοσύνης: Να το κάνω πριν μου καθυστερήσει η περίοδος;

Τεστ εγκυμοσύνης: Να το κάνω πριν μου καθυστερήσει η περίοδος;

Όσα πρέπει να γνωρίζετε...

Για πολλές γυναίκες το τεστ εγκυμοσύνης σημαίνει άγχος, αγωνία και γενικώς αυτό που λέμε "πεθαίνω να μάθω αν είμαι έγκυος". Μάλιστα κάποιες από την υπερβολική τους επιθυμία κάνουν τεστ πολύ πριν έχουν καθυστέρηση πόσο μάλλον αν έχουν και τα...σημάδια. Ποιος να μας κακολογήσει άλλωστε για αυτό;


Ωστόσο υπάρχουν πιθανότητες αν το κάνετε νωρίς το αποτέλεσμα να βγει αρνητικό. Τι είναι, λοιπόν, σωστό να κάνετε;


Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα τεστ καλό θα είναι να κατανοήσετε τη λειτουργία του. Τα τεστ ανιχνεύουν την ορμόνη της εγκυμοσύνης, την ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG), στα ούρα. Κάποιες δοκιμές ανιχνεύουν επίσης μια παραλλαγή αυτής της ορμόνης, που είναι γνωστή ως υπεργλυκοσυλιωμένης hCG (H-hCG). Η τακτική hCG παράγεται μόνο μετά από εμφυτεύματα εμβρύου μέσα στο ενδομήτριο, ενώ H-hCG αρχίζει να κυκλοφορήσει νωρίτερα, κάποια στιγμή μετά την γονιμοποίηση.

Αν ένα τεστ εγκυμοσύνης μπορεί να εντοπίσει την H-hCG, τότε έχετε περισσότερες πιθανότητες να πάρετε ένα θετικό αποτέλεσμα νωρίς. Αν ένα τεστ εγκυμοσύνης δεν είναι ευαίσθητο στην H-hCG, και ανιχνεύει μόνο την hCG, το να πάρετε θετικό αποτέλεσμα νωρίς είναι κάπως απίθανο.

Γενικώς καλό θα είναι να διαβάζετε το ποσοστό επιτυχίας που έχουν αυτά τα τεστ, να γνωρίζετε πολύ καλά τον κύκλο σας και να έχετε την κατάλληλη ψυχολογία προκειμένου να δεχθείτε το όποιο αποτέλεσμα.

Σίγουρα αν το αποτέλεσμα βγει θετικό τότε βάζετε τέλος στην αγωνία σας, πολύ γρήγορα. Αν όμως βγει αρνητικό αρχικά θα πρέπει μετά από λίγο καιρό να το επαναλάβετε και να μην απογοητευθείτε και ίσως το καλύτερο που έχετε να κάνετε μετά την καθυστέρηση της περιόδου είτε να επαναλάβετε κάποιο τεστ είτε να πάτε το γυναικολόγο σας!

Διαβάστε επίσης:

4 συνήθειες που καταστρέφουν το ανοσοποιητικό σου!

Οι γιατροί προειδοποιούν: Αν ξυρίζετε το μπικίνι υπάρχουν κίνδυνοι λοιμώξεων