Σου αρέσουν τα γλυκά; Αυτές οι 4 επιπτώσεις τους θα σου αλλάξουν τη γνώμη!

Σου αρέσουν τα γλυκά; Αυτές οι 4 επιπτώσεις τους θα σου αλλάξουν τη γνώμη!

Κι όμως, η ζάχαρη κάνει κακό στην υγεία σου

Οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε τη ζάχαρη, τα γλύκα και γενικότερα, καθετί γλυκό! Μπορεί στιγμιαία η ζάχαρη να μας χαρίζει την απόλυτη ικανοποίηση, παρόλα αυτά, μακροπρόθεσμα, η μεγάλη κατανάλωσή της βλάπτει και μάλιστα πολύ, τον οργανισμό μας. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να είσαι πιο προσεκτική με τις τροφές που υπερκαταναλώνεις!

Εμείς συγκεντρώσαμε για εσένα 4 λόγους που θα σου αλλάξουν (ελπίζουμε δηλαδή) τη γνώμη που είχες ως τώρα για αυτή... και θα σε κάνουν να την απομακρύνεις από τη διατροφή σου πολύ πιο γρήγορα ή έστω να τη περιορίσεις την κατανάλωσή της.


1. Απομακρύνει το χαμόγελο από τα χείλη σου: Και όμως... αν και πολλοί καταφεύγουμε στις σοκολάτες και τα γλυκά κάθε φορά που είμαστε στα down μας, οι έρευνες αποδεικνύουν πως οι λάτρεις της ζάχαρης έχουν 40 τοις εκατό μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης σε σύγκριση με αυτούς που την αποφεύγουν.
2. Αυξάνει τα ποσοστά της πείνας: Όση περισσότερη ζάχαρη καταναλώνεις τόσο περισσότερο θα καθυστερεί ο οργανισμός σου να αισθανθεί πλήρης. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Να βλέπεις το δείκτη της ζυγαριάς σου να ανεβαίνει διαρκώς.
3. Προκαλεί πρόωρη γήρανση: Μη τρομάζεις, απλά καταστρέφει τις πρωτεϊνικές ίνες του κολλαγόνου και της ελαστίνης, τα συστατικά δηλαδή που διατηρούν το δέρμα σου σφριγηλό και ελαστικό. Κρίμα, λοιπόν να χάσεις τη νεότητα σου από τώρα, μήπως ήρθε η ώρα να την μειώσεις;
4. Γίνεται το... ναρκωτικό σου: Πόσοι από εσάς έχετε αποκτήσει τη γνωστή συνήθεια να θέλετε μετά από το φαγητό έστω και ένα μικρό κομματάκι σοκολάτας ή ακόμη και μία ολόκληρη πάστα για να αισθανθείτε καλά; Αυτό ακριβώς εννοούμε, η ζάχαρη σου προκαλεί το αίσθημα πως με αυτή θα ΄΄είσαι καλά΄΄ και εσύ δυσκολεύεσαι να βγεις από αυτή την παγίδα. Πρέπει όμως να το κάνεις.

Διαβάστε ακόμα

Μάθε πόσες θερμίδες έχει το αγαπημένο σου ποτό!

To απλό πρωινό tip που θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά!