Αυχενική σπονδύλωση: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε πρέπει να πάτε στο γιατρό

Αυχενική σπονδύλωση: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε πρέπει να πάτε στο γιατρό

Κάποιες ενοχλήσεις δεν είναι πάντα τόσο αθώες

Πόνος στον αυχένα και συχνά πιασίματα. Οι περισσότερες από εμάς ταλαιπωρούμαστε από συχνές ενοχλήσεις στην περιοχή του αυχένα. Πότε όμως οι ενοχλήσεις αυτές θα πρέπει να μας ανησυχήσουν; Τι είναι η αυχενική σπονδύλωση και ποια τα συμπτώματά της;


Αυχενική σπονδύλωση είναι η στένωση του σπονδυλικού σωλήνα και των νευρικών τρημάτων στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, λόγω πολυπαραγοντικών εκφυλιστικών μεταβολών. Η αυχενική σπονδύλωση στα αρχικά της στάδια είναι ασυμπτωματική. Έπειτα όμως, ο έντονος πόνος στην περιοχή του αυχένα καθώς και η δυσκαμψία, θα πρέπει να σας ανησυχήσουν! Μυρμήγκιασμα, μούδιασμα και αδυναμία στα χέρια ή τα πόδια, έλλειψη συντονισμού, δυσκολία στο περπάτημα , πρόβλημα στην ουροδόχο κύστη ή στο έντερο είναι τα υπόλοιπα συμπτώματα.


Αν παρουσιάσετε την παραπάνω συμπτωματολογία, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε το συντομότερο δυνατό το γιατρό σας. Η ακτινογραφία της σπονδυλικής στήλης θα βοηθήσει το γιατρό να δει καλύτερα το πρόβλημα. Ο συνδυασμός φυσιοθεραπείας, μασάζ και παυσίπονων θα σας ανακουφίσει αισθητά.

Διαβάστε επίσης:

Τεστ εγκυμοσύνης: Τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις

Σου αρέσουν τα γλυκά; Αυτές οι 4 επιπτώσεις τους θα σου αλλάξουν τη γνώμη!