Κάνεις δίαιτα και πεινάς συνέχεια; Τι πρέπει να φας για να μην πάρεις extra θερμίδες

Κάνεις δίαιτα και πεινάς συνέχεια; Τι πρέπει να φας για να μην πάρεις extra θερμίδες

Υγιεινά σνακ που "γεμίζουν" το στομάχι

Όταν προσπαθείς να χάσεις τα περιττά κιλά ο πρώτος κανόνας που πρέπει να ακολουθήσεις είναι να μειώσεις την ποσότητα φαγητού που κατανάλωνες καθημερινά. Κανείς όμως δεν σου λέει τι να κάνεις για αυτό το συναίσθημα πείνας που νιώθεις μέσα στην ημέρα. Αυτό το συναίσθημα μάλιστα είναι και ο λόγος που οι περισσότερες από εμάς εγκαταλείπουν τη δίαιτα μετά από λίγες ημέρες. Υπάρχει ένας τρόπος να καταφέρεις να χάσεις κιλά και να μην αισθάνεσαι μονίμως ότι θες απεγνωσμένα να κάνεις επιδρομή στο ψυγείο. Ξέχασε τα junk food και κατέφυγε σε υγιεινές λύσεις που γεμίζουν το στομάχι σου.

Μήλα
Μίση ώρα πριν το προγραμματισμένο γεύμα σου κατανάλωσε ένα μήλο. Οι ίνες και το νερό που περιέχει θα δημιουργήσουν την αίσθηση ότι το στομάχι σου είναι γεμάτο και δεν θα τρέξεις προς τα τυροπιτοειδή του κυλικείου!
Αβοκάντο
Το να καταναλώσεις μισό αβοκάντο μαζί με το μεσημεριανό σου γεύμα θα συμβάλλει στο να νιώθεις χορτάτη όλο το απόγευμα. Σύμφωνα με έρευνα το 22% των γυναικών που το δοκίμασαν είχαν 24% λιγότερη επιθυμία να φάνε σνακ για τρεις ώρες μετά.
Φασόλια και φακές
Τα όσπρια είναι superfoods γεμάτα με αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Β και σίδηρο. Το να τρως συχνά αυτέ τις τροφές σε βοηθάνε να ελέγχεις την όρεξη σου.
Σούπες
Σε πρόσφατη έρευνα επισημάνθηκε πως όσοι κατανάλωναν ένα πιάτο σούπα πριν τα γεύματά τους μείωναν τις προσλαμβάνουσες θερμίδες ανά γεύμα κατά 20%. Και αυτό γιατί η σούπα καταλαμβάνει σημαντικό μέρος στο στομάχι, αλλά έχουν ελάχιστες θερμίδες.
Μαύρη Σοκολάτα
Αν έχεις όρεξη για κάτι γλυκό προτίμησε τη μαύρη σοκολάτα. Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και προστατεύει την καρδιά. Είναι επίσης πιο χορταστική από την σοκολάτα γάλακτος και βοηθά στο να περιορίσεις τη λιγούρα για γλυκά και αλατισμένα σνακ.
Αυγά
Ξεκίνησε την ημέρα σου με αυγά και δεν θα νιώσεις πείνα μέχρι το το μεσημέρι. Είναι γεμάτα με πρωτείνες και οι θερμίδες που περιέχουν μειώνει το αίσθημα πείνας.

Καρύδια
Ακόμη ένα σνακ που δυναμώνει τον οργανισμό σου και παράλληλα σε προστατεύει από τις περιττές θερμίδες. Οι διατροφολόγοι ισχυρίζονται πως έχουν "σχεδιαστεί" να ελέγχουν την όρεξη του ανθρώπου καθώς είναι πλούσια σε μη κορεσμένα λίπη και σε πρωτεΐνες. Προτίμησέ τα!

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί δεν έχεις παντρευτεί ακόμη; Νέα έρευνα έχει την απάντηση

Δεν κοιμάσαι τώρα πια τα βράδια; Όσα δεν ήξερες για τις βραδινές αϋπνίες