Αντισυλληπτικά χάπια: 5 μύθοι που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε για τη χρήση τους

Αντισυλληπτικά χάπια: 5 μύθοι που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε για τη χρήση τους

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Είναι πολύ σημαντικό για τις γυναίκες να έχουν τις σωστές γνώσεις για τη χρήση και τη δράση των αντισυλληπτικών χαπιών, Οι έρευνες, όμως, που έχουν διενεργηθεί παγκοσμίως, αποκαλύπτουν πως ο μεγαλύτερος αριθμός των γυναικών έχει λανθασμένη πληροφόρηση.

Αυτοί είναι 5 πιο διαδεδομένοι και συχνοί μύθοι για τα αντισυλληπτικά


Η χρήση τους μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους
Η σωστή απάντηση είναι πως όχι, δεν προκαλούν αύξηση βάρους όλα τα χάπια. Οι έρευνες έδειξαν πως οι μισές γυναίκες που το κατανάλωναν πήραν βάρος και οι άλλες μισές πως έχασαν. Γενικά πρόκειται για ένα μύθο που οι γυναίκες φοβούνται αλλά τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν πως είναι αναληθής.

Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν διαλείμματα από τη χρήση τους
Αν και η πλειονότητα των γυναικών πιστεύει πως η απάντηση είναι αρνητική η απάντηση είναι "όχι". Οι γυναίκες δεν χρειάζεται να κάνουν διάλειμμα από τη χρήση τους. Πλέον όλο και περισσότερες γυναίκες που χρησιμοποιούν τα χάπια δεν τα σταματούν χωρίς λόγο. Οι έρευνες επιβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει λόγος για διάλλειμα. Τα χάπια χορηγούνται σε γυναίκες υγιείς μην καπνίστριες γυναίκες και για το πόσο καιρό θα τα χρησιμοποιεί εξαρτάται από εκείνη και τον γιατρό της.

Τα χάπια προστατεύουν από το HIV ή από άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα;
Όχι, τα χάπια δεν παρέχουν καμία προσταστία από τα ΣΜΝ. Η μόνη προστασία είναι τα προφυλακτικά σε κάθε σεξουαλική επαφή.

Τα αντισυλληπτικά αποτελούν αποτελεσματική αγωγή για την ακμή
Στην Αμερική μονάχα ένα αντισυλληπτικό χάπι έχει την έκκριση της σχετικής επιτροπής φαρμάκων και για την αγωγή ακμής. Άρα όλα τα αντισυλληπτικά χάπια δεν έχουν αποδειχθεί πως μπορούν να την θεραπέυσουν παρόλο πως έχει διαπιστωθεί πως πολλές γυναίκες (σχεδόν 9 στις 10) μετά το χάπι είδαν σημαντική διαφορά στην επιδερμίδα τους.

Μπορεί να προκαλέσει στειρότητα
Κανένα επιστημονικό εύρημα δεν επιβεβαιώνει αυτόν τον μύθο. Όταν μια γυναίκα αποφασίσει πως θέλει να μείνει έγκυος τότε πρέπει να μιλήσει με τον γιατρό της και να σταματήσει τη χρήση τους. Πολλές γυναίκες μάλιστα είχαν άμεση επιστροφή στη γονιμότητα μετά τη διακοπή τους δηλαδή σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν να μείνουν έγκυες.

Διαβάστε ακόμη:

Το κλάμα... βγήκε από τον παράδεισο: οι 3 λόγοι που είναι καλό να... κλαις!

http://www.queen.gr/well-being/YGEIA/item/101046-to-klama-vgike-apo-ton-paradeiso-oi-3-logoi-poy-einai-kalo-na-klais