Προφυλαχθείτε από τα μικρόβια, είναι στο... χέρι σας!

Προφυλαχθείτε από τα μικρόβια, είναι στο... χέρι σας!

5 πολύτιμες συμβουλές για την σωστή υγιεινή των χεριών από την Intermed

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να θωρακιστείτε από τα μικρόβια είναι το συχνό, και σωστό, πλύσιμο των χεριών.

Για να είστε σίγουρες πως τα χέρια σας δεν θα γίνουν... καλός αγωγός των πάσης φύσεως μικροβίων, βακτηρίων και ιών, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα 5 tips που μας έδωσε η Intermed, η οποία επικεντρώνεται ακριβώς σε αυτό: την σωστή προστασία μας από τα μικρόβια.

1. Πλένετε πάντοτε τα χέρια σας πριν το φαγητό, πριν φροντίσετε κάποια πληγή ή πριν βάλετε τους φακούς επαφής σας. Και πάντα αφού, μαγειρέψετε (ειδικά αν έχετε πιάσει κοτόπουλο), μετά τη φροντίδα ενός τραύματος, μετά την τουαλέτα (φυσικά) και αφού έχετε φυσήξει τη μύτη σας ή αν έχετε βήξει ανάμεσα στις παλάμες σας.

2. Αφού κάνετε σαπουνάδα, τρίψτε καλά τα χέρια σας μεταξύ τους για 20 δευτερόλεπτα. Επιμένετε στο πάνω μέρος της παλάμης, στους καρπούς, ανάμεσα στα δάχτυλα, ακόμα και κάτω απο τα νύχια.

3. Στεγνώστε καλά τα χέρια σας με μια καθαρή πετσέτα ή με χάρτινες πετσέτες μιας χρήσεως και, αν δεν είστε στο σπίτι σας, πιάστε το χερούλι της πόρτας της τουαλέτας με μια χάρτινη πετσέτα, όχι με γυμνά χέρια.

4. Πάντοτε έχετε μαζί σας ένα αντιμικροβιακό gel για τα χέρια, καθώς είναι η πιο πρακτική επιλογή για την καθαριότητα των χεριών αν είστε εκτος σπιτιού. Πάρτε αρκετή ποσότητα στα χέρια σας και τρίψτε τα καλά, όπως θα κάνατε αν τα πλένατε με σαπούνι και νερό.

5. Τα Reval Hand Gel της Intermed,είναι η ιδανική επιλογή. Καθαρίζουν τα χέρια στη στιγμή, εξουδετερώνοντας το 99,99% των μικροβίων χωρίς τη χρήση νερού ή σαπουνιού και χωρίς να τα ξηραίνουν ενώ παράλληλα περιποιούνται & προστατεύουν την επιδερμίδα των χεριών χάρη στα δερμοκοσμητικά βότανα, στην πανθενόλη και στις βιταμίνες Α και Ε που περιέχουν. Τα Reval Hand Gel είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ και διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία αρωμάτων, όπως Kiwi, Aegean Breeze, Blackberry, Lavender, Crystal Water, Icing Sugar, Natural , Vanilla, Lemon, Papaya, Apple, Coconut.