Τα γιατροσόφια της γιαγιάς για μπούκωμα, πυρετό και βήχα!

Τα γιατροσόφια της γιαγιάς για μπούκωμα, πυρετό και βήχα!

Κι όμως είναι πολύ αποτελεσματικά

Μια ζέστη, μια κρύο, ο καιρός θα μας τρελάνει. Οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας είναι... ό,τι πρέπει για να αρρωστήσετε. Για αυτό, λοιπόν, ντυθείτε σωστά και φροντίστε να διατρέφεστε υγιεινά. Επιπροσθέτως, μην ξεχνάτε να λαμβάνετε μέσω των τροφών, την απαραίτητη για την καλή λειτουργία του οργανισμού σας βιταμίνη C.

Αν παρόλα αυτά το κρυολόγημα σας χτύπησε την πόρτα, τότε δοκιμάστε τα παρακάτω γιατροσόφια της γιαγιάς και νικήστε τα ενοχλητικά συμπτώματα:

ΜΠΟΥΚΩΜΑ MYTHΣ:
- Βράζετε σε ένα μπρίκι ένα ποτήρι νερό και έπειτα το αφήνετε να κρυώσει για λίγο. Χλιαρό καθώς είναι, ρίχνετε σε αυτό μισή κουταλιά αλάτι και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε σε κάθε ρουθούνι σας 4-5 σταγόνες από αυτό το μείγμα. Το αλατόνερο διαλύει τη βλέννα και βοηθά στην αποσυμφόρηση.
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό με λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Αφού πάρει βράση το μείγμα, έπειτα αρχίστε τις βαθιές εισπνοές πάνω από την κατσαρόλα.

ΠΥΡΕΤΟΣ:
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ 100 ml αμυγδαλέλαιο, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας και 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού. Κάνετε με αυτό το μείγμα εντριβές στο λαιμό και στο στέρνο και σύντομα θα ανακουφιστείτε.
- Μπορεί η γεύση του να μην είναι και η καλύτερη, παρόλα αυτά το τρικ λειτουργεί. Λιώστε σε ένα γουδί μία σκελίδα σκόρδο και έπειτα ρίξτε το σε ένα ποτήρι με λίγο λεμόνι και μια κουταλιά της σούπας μέλι. Γεμίστε το ποτήρι αυτό με νερό, ανακατέψτε καλά και... πιείτε το!


ΒΗΧΑΣ:
- Απολαύστε ζεστό (όχι χλιαρό) τσάι με μέλι και λεμόνι και σύντομα ο βήχας θα υποχωρήσει. Το λεμόνι είναι αντισηπτικό, τη στιγμή που το μέλι δρα ως μαλακτικό στον ερεθισμένο λαιμό σας.
- Ρίξτε το στο θυμάρι, μιας και τα φλαβονοειδή που περιέχει χαλαρώνουν τους μυς της τραχείας και μειώνουν τη φλεγμονή. Καταναλώστε τρεις κούπες αφέψημα από θυμάρι τη μέρα και νιώστε άμεσα τη διαφορά!

Διαβάστε ακόμα

Αέρια στο στομάχι και πρήξιμο; Φυσικοί τρόποι για να τα αντιμετωπίσετε!

Τεστ ΠΑΠ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη σημαντικότερη γυναικολογική εξέταση