Μάθετε 4 απλούς τρόπους να αποφεύγετε τα μικρόβια στο γυμναστήριο!

Ερμιόνη Σαρρή
Μάθετε 4 απλούς τρόπους να αποφεύγετε τα μικρόβια στο γυμναστήριο!

Και απολαύστε άφοβα τη γυμναστική σας!

Είστε λάτρεις του γυμναστηρίου αλλά κάθε φορά που ακούτε πως ένας νέος ιός έχει κάνει την εμφάνιση του, αποφεύγετε να το επισκεφτείτε; Κακώς κάνετε τη ζωή σας δύσκολη! Πάρτε τα μέτρα που χρειάζεται και μη φοβάστε τίποτα.

Στρώματα γυμναστικής: Αν συνηθίζετε να γυμνάζεστε σε ομαδικά προγράμματα γυμναστικής, καλύτερα να αγοράσετε το δικό σας στρωματάκι και να το μεταφέρετε σε κάθε μάθημα. Μη ξεχνάτε να το καθαρίζετε τακτικά γιατί τα μικρόβια κυκλοφορούν ακόμη και στον αέρα!

Προσοχή στην πετσέτα και το νερό: Πολλοί από εσάς φεύγουν από το σπίτι ξεχνώντας να πάρουν μαζί τους την προσωπική τους πετσέτα. Θα σας μαλώσουμε! Πρέπει κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ένα όργανο γυμναστικής να τοποθετείτε μία καθαρή πετσέτα για να αποφύγετε τα μικρόβια. Όσο για το νερό; Ένα καινούργιο μπουκαλάκι νερό είναι απαραίτητο!

Εξοπλιστείτε με υγρά μαντηλάκια: Κάντε τα μαντηλάκια τον απόλυτο σύμμαχό σας και έχετέ τα πάντα μαζί σας. Μην ανησυχείτε για τα αδιάκριτα βλέμματα. Μη διστάσετε να καθαρίσετε τα βαράκια ή τη λαβή κάποιου μηχανήματος πριν από τη χρήση τους.

Η ώρα των αποδυτηρίων: Αν τη θεωρείτε ως κάτι ασήμαντο αφού δεν παραμένετε στο χώρο αυτό για πολλή ώρα, κάνετε λάθος. Κατά την είσοδο και έξοδο φροντίστε να πλύνετε πολύ καλά τα χέρια και το πρόσωπό σας καθώς και να χρησιμοποιήσετε ένα αντισηπτικό χεριών. Αποφύγετε, επίσης, να κυκλοφορείτε χωρίς τα παπούτσια ή τις παντόφλες σας.

Διαβάστε ακόμα:

Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσα λεπτά άσκησης μας είναι αρκετά;