Πόνοι στο στομάχι: 4 σπιτικές θεραπείες για να αισθανθείτε καλύτερα

Ερμιόνη Σαρρή
Πόνοι στο στομάχι: 4 σπιτικές θεραπείες για να αισθανθείτε καλύτερα

Δοκιμάστε τις

Είναι αλήθεια πως οι δύσκολοι και αγχωτικοί ρυθμοί της ζωής σας όσο και η λάθος διατροφή, επηρεάζουν σε άσχημο βαθμό το στομάχι σας. Βρήκαμε για εσάς 4 σπιτικές θεραπείες που θα σας ανακουφίσουν άμεσα.


-Δοκιμάστε γιαούρτι: Πιθανότατα το τελευταίο που θέλετε να φάτε όταν πονάει το στομάχι σας είναι κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν. Κακώς! Το γιαούρτι θα σας δυναμώσει και θα σταματήσει κάθε ενόχληση. Δοκιμάστε να το συνοδεύσετε με λίγο μέλι, αν δεν μπορείτε να το φάτε σκέτο και φροντίστε να μην είναι λιπαρό.

-Ανακαλύψτε την πιπερόριζα: Ή αλλιώς και τζίντζερ. Φτιάξτε ένα αρωματικό αφέψημα που θα ανακουφίσει ταυτόχρονα τον πόνο και θα απορροφήσει όποια τυχόν υγρά υπάρχουν στο στομάχι.

-Βράστε καρότο με μέντα: Μπορεί να σας παραξενεύει λίγο, αλλά ο χυμός αυτός είναι ο καλύτερος συνδυασμός για τις ενοχλήσεις στο στομάχι. Βράστε λίγα καρότα, σουρώστε τα και έπειτα ρίξτε μέσα στο κατσαρολάκι ένα κουταλάκι αποξηραμένης μέντας. Ανακατέψτε καλά και πιείτε το. Θα μας θυμηθείτε!

-Πιείτε μαστίχα Xίου. Σύμφωνα με μελέτη του επιστημονικού περιοδικό «New England Journal of Medicine», ακόμη και μικρές ποσότητες μαστίχας μπορούν να σας λυτρώσουν από τους πόνους που προκαλεί το έλκος. Ρίξτε 2-3 κόκκους μαστίχας σε ένα ποτήρι νερό από το προηγούμενο βράδυ, ανακατέψτε καλά και μοιράστε το ποτήρι σε τρεις δόσεις, μεταξύ των γευμάτων.

Συμβουλή: Mην ξεχάσετε να ρωτήσετε το γιατρό σας ποιο απ΄ όλα τα παραπάνω είναι ιδανικό για τη περίπτωσή σας!

Διαβάστε ακόμα:

Βραδινές κράμπες: Μάθετε τη συνταγή «της γιαγιάς» που θα σας λύσει τα χέρια!

Πόνοι περιόδου: 4 φυσικοί τρόποι για να τους αντιμετωπίσετε