Το σαββατοκύριακο της αποτοξίνωσης: 2 μέρες είναι αρκετές για να σε αναζωογονήσουν

Το σαββατοκύριακο της αποτοξίνωσης: 2 μέρες είναι αρκετές για να σε αναζωογονήσουν

Διάβασε το διατροφικό μενού που θα βοηθήσει το σώμα σου να "καθαρίσει"

Το σαββατοκύριακο είναι η ιδανική στιγμή για να κάνεις αποτοξίνωση και να βοηθήσεις το σώμα σου να βρει τη χαμένη του ενέργεια. Υποθέτουμε λοιπόν ότι δεν έχεις πάρει δουλειά στο σπίτι, δεν έχεις προγραμματίσει κάποια επαγγελματική συνάντηση και είσαι έτοιμη να αφιερωθείς στον εαυτό σου. Τα καλά νέα είναι πως δύο μέρες είναι αρκετές για να κάνεις ένα reboot στον οργανισμό σου.

Ο σκοπός δεν πρέπει να επικεντρώνεται στο να χάσεις κιλά, αλλά να ενισχύσεις το σώμα σου στην προσπάθεια να αποβάλλει όλες τις ουσίες που ταλαιπωρούν τον οργανισμό σου μετά από μια κουραστική εβδομάδα. Πρέπει να δώσεις στο πεπτικό σου σύστημα και στο συκώτι σου το απαραίτητο διάλειμμα που έχει ανάγκη.

Το ολοκληρωμένο διατροφικό πρόγραμμα δύο ημερών που ακολουθεί θα εκτοξεύσει την ενέργειά σου και θα σε αποτοξινώσει χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Τηρησέ το ευλαβικά.

Μόλις ξυπνήσεις: Πιες δύο ποτήρια εμφιαλωμένο νερό και μισό ποτήρι νερό στο οποίο θα έχεις προσθέσει το χυμό ενός λεμονιού.
Πρωινό: Προμηθεύσου φρούτα όπως μήλο, αχλάδι, μπανάνα, πορτοκάλι και σταφύλια και φάε μια δυναμωτική φρουτοσαλάτα. Προσοχή τα φρούτα μην τα έχεις στο ψυγείο. Σερβίρισέ τα σε θερμοκρασία δωματίου.

15 – 30 αργότερα. Ένα μπολ από μαγειρεμένο καστανό ρύζι είναι μια ιδανική επιλογή. Μπορείς να προσθέσεις λίγο οργανικό βούτυρο για γεύση.

Μεσημεριανό: Ένα ή δύο μπολ από λαχανικά μαγειρεμένα στον ατμό. Μπορείς να προσθέσεις και λίγο ελαιόλαδο.

Βραδινό: Το ίδιο με το μεσημεριανό. Αν νιώθεις ότι χρειάζεσαι περισσότερη ενέργεια πρόσθεσε στα λαχανικά μία μικρή μερίδα από το αγαπημένο σου ψάρι.

Ζωμοί: Μπορείς να καταναλώσεις απεριόριστες ποσότητες ζωμών και σούπας και τις δύο ημέρες.

Χρυσός Κανόνας: Βεβαιώσου ότι σταματάς το φαγητό στις 6 το απόγευμα. Το σώμα σου πρέπει να ξεκουραστεί το βράδυ.

Διαβάστε ακόμη:

Kαλό χειμώνα με ζεστή σοκολάτα: 6 απρόσμενοι τρόποι που αυτό το ρόφημα σε τονώνει!