Βιταμίνη Ε: Πόσο σημαντική είναι άραγε για τον οργανισμό σας;

Ερμιόνη Σαρρή
Βιταμίνη Ε: Πόσο σημαντική είναι άραγε για τον οργανισμό σας;

Μήπως τελικά την έχετε κάπως υποτιμημένη;

H βιταμίνη Ε μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένη όσο η βιταμίνη C, αλλά είναι εξίσου ευεργετική για τον οργανισμό σας. Μάλιστα, πολλοί ερευνητές θεωρούν πως είναι η πιο σημαντική από την ομάδα των θρεπτικών συστατικών που εμποδίζουν το οξειδωτικό στρες και γι΄ αυτό δεν πρέπει να απουσιάζει από τη διατροφή σας.


Ποιες είναι οι πιο ωφέλιμες λειτουργίες της;

-Προστατεύει την επιδερμίδα: Δεν αφήνει την ηλιακή ακτινοβολία να βλάψει το δέρμα σας. Μη ξεχάσουμε βέβαια να σας υπενθυμίσουμε και την αντιγηραντική της δράση. Όσο να ναι, είναι ένα θέμα που προβληματίζει όλες τις γυναίκες!

-Συμβάλλει στη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων: Η βιταμίνη Ε είναι επίσης πολύ σημαντική για τον σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων αλλά βοηθάει ταυτόχρονα και στην αξιοποίηση της βιταμίνης Κ. Μήπως τελικά να φτιάξετε αυτή τη σπανακόπιτα που σκεφτόσασταν;

-Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στην ουροδόχο κύστη: Αρκετές είναι οι μελέτες που επιβεβαιώνουν πως η κατανάλωση τροφών που περιέχουν βιταμίνη Ε μπορεί να μειώσει στο 50% την πιθανότητα εμφάνισής του.

-Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα: Αν εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με λίγα αμύγδαλα ή ηλιόσπορους να ξέρετε πως ο οργανισμός σας θα «ξανανιώσει» πολύ γρήγορα. Ιδιαίτερα εμφανή αποτελέσματα θα δείτε και στα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Διαβάστε ακόμα:

Οχύρωσε τον οργανισμό σου: Οι 10 κορυφαίες πηγές βιταμίνης