Αιμορροΐδες σε έξαρση: Τι να προσέξετε για να ανακουφιστείτε άμεσα!

Ερμιόνη Σαρρή
Αιμορροΐδες σε έξαρση: Τι να προσέξετε για να ανακουφιστείτε άμεσα!

Ενημερωθείτε και πάρτε τα μέτρα σας!

Οι αιμορροΐδες είναι μία πάθηση των φλεβών που εμφανίζεται στην περιοχή του πρωκτού και δε σας κρύβουμε πως ταλαιπωρεί πολλούς τριγύρω μας. Όταν αυτές διογκωθούν, δημιουργούν μία τοπική φλεγμονή που και αυτή με τη σειρά της προκαλεί δυσφορία και αιμορραγία κατά την αφόδευση. Τι πρέπει να κάνετε κατά τις περιόδους έξαρσής τους; Δείτε μερικές από τις οδηγίες που βρήκαμε για εσάς:


-Αποφύγετε συγκεκριμένους τύπους τροφών: Το καλαμπόκι, τους ξηρούς καρπούς, τα φρούτα με φλούδα, το μπρόκολο, το λάχανο, το κουνουπίδι, το σκόρδο και τα όσπρια. Τόσο τα αέρια που προκαλούν μερικά από αυτά, όσο και η δυσκολία να πολτοποιηθούν εντελώς μερικά άλλα, θα επιδεινώσουν την κατάστασή σας.

-Επιλέξτε μαλακά καθίσματα: Όταν οι αιμορροΐδες σας είναι σε έξαρση, ένα σκληρό κάθισμα θα σας ενοχλήσει αρκετά. Μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα μικρό μαλακό μαξιλαράκι και να το μεταφέρετε σε κάθε σας έξοδο.

-Μη χρησιμοποιείτε στη μαγειρική σας μπαχαρικά: Το κάψιμο το οποίο δημιουργείται από την κατανάλωσή τους, μόνο βοηθητικό δε θα φανεί.

- Το αλκοόλ δεν αποτελεί καλός σύμμαχος: Αντικαταστήστε στις εξόδους σας το αλκόολ με νερό και θα δείτε σύντομα διαφορά. Αποφύγετε το κόκκινο κρασί.

- Δοκιμάστε πλύσεις με άφθονο χλιαρό νερό σε θερμοκρασία σώματος: Είναι σίγουρο πως ένα μπάνιο θα σας κάνει να αισθανθείτε ανακούφιση. Αν ο χρόνος σας το επιτρέπει, δοκιμάστε για 10-15 και ένα χαλαρωτικό ενδόλουτρο.

Σε περίπτωση που ο πόνος και η αιμορραγία είναι αρκετά έντονοι, επισκεφτείτε το γιατρό σας. Η ειδική φαρμακευτική αγωγή που θα σας χορηγήσει, θα σας ανακουφίσει από τις δυσάρεστες αυτές ενοχλήσεις άμεσα.

Διαβάστε ακόμα:

Αιμορραγία μετά την επαφή; Μην πανικοβάλλεσαι, αυτές είναι οι 3 συνηθέστερες αιτίες

Πόνοι περιόδου; Μάθε τώρα τους 4 λόγους που τους επιδεινώνουν!