Aιθέριο έλαιο λεβάντας: Εκμεταλλευτείτε τις πολύτιμες ιδιότητές του

Aιθέριο έλαιο λεβάντας: Εκμεταλλευτείτε τις πολύτιμες ιδιότητές του

To ήξερες ότι βοηθάει και στον πονόδοντο;

Χρησιμοποιείται ευρέως και αποτελεί το πιο κοινό και πολυδιάστατο είδος αιθέριου ελαίου. Είναι εξαιρετικό στη δράση του για τη μείωση του στρες καθώς επιφέρει χαλάρωση, ιδιότητες που το κάνουν ιδανικό στην καταπολέμηση της αϋπνίας. Συχνά, άτομα που υποφέρουν από αϋπνία ρίχνουν μια-δύο σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας στο μαξιλάρι τους. Μάλιστα, είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες σε ότι αφορά τους πονοκεφάλους αλλά και τον πονόδοντο.

Εξίσου χαλαρωτική και κατευναστική δράση θα έχει εάν στάξετε λίγες σταγόνες του στο "βαπέρ" που μαλακώνει την επιδερμίδα του προσώπου και ανοίγει τους πόρους. Εάν το επιλέξετε για μασάζ, δυο σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας στο βασικό έλαιο που θα χρησιμοποιήσετε θα δώσουν εξαιρετικά αναζωογονητικό αποτέλεσμα.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που αφορά το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι οι επουλωτικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες. Είναι ιδιαίτερα δραστικό σαν θεραπεία για εγκαύματα, κοψίματα και πληγές, καθώς το καθαρό έλαιο λεβάντας μπορεί να μπει με τη βοήθεια μιας γάζας απευθείας επάνω σε μια πληγή ή ένα κάψιμο. Παράλληλα, αυτό το αιθέριο έλαιο είναι ιδανικό για να καταπολεμά τον κνισμό από τσιμπήματα εντόμων.

Διαβάστε ακόμη:

Τι συμβαίνει όταν «πετάει» το μάτι