Φοβάσαι τις ρυτίδες; 5 καθημερινές συνήθειες που σε γερνούν και πώς να τις αποφύγεις!

Ερμιόνη Σαρρή
Φοβάσαι τις ρυτίδες; 5 καθημερινές συνήθειες που σε γερνούν και πώς να τις αποφύγεις!

Πάρε χαρτί και σημείωνε

Τρως υγιεινά, βγαίνεις έξω στη φύση για τρέξιμο και δεν ξεχνάς ποτέ να βάλεις τις κρέμες σου. Όλα αυτά όμως φτάνουν για να μείνεις για πάντα νέα και λαμπερή; Συγνώμη που θα στο πούμε, αλλά όχι. Κάποιες καθημερινές σου συνήθειες κουράζουν την επιδερμίδα σου και αργά ή γρήγορα πρέπει να τις αποχωριστείς. Σου τις βρήκαμε και στις παρουσιάζουμε.

-Δεν αντιστέκεσαι στα γλυκά: Δεν αμφιβάλλουμε πως το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σου ή ακόμα και εσύ η ίδια φτιάχνετε τα πιο λαχταριστά γλυκά του κόσμου, αλλά πρέπει να τα σταματήσεις. Δεν είναι μόνο οι θερμίδες που θα πάρεις από την κατανάλωσή τους, αφού και το πρόσωπό σου θα χάσει γρήγορα τη φρεσκάδα του.

-Χρησιμοποιείς αντηλιακό μόνο το καλοκαίρι: Ανήκεις στη κατηγορία των τυχερών ανθρώπων που ζουν σε μία χώρα που έχει 12 μήνες το χρόνο ήλιο. Ακόμα και αν έξω έχουμε χειμώνα, μην ξεχνάς να φοράς το αντηλιακό σου. Επίλεξε ένα με μικρότερο δείκτη για αυτή την εποχή και ένα με υψηλότερο για τους πιο θερμούς μήνες.

-Κοιμάσαι λάθος: Ξυπνάς με τα σημάδια τους μαξιλαριού στο πρόσωπό σου; Μέγα λάθος. Αν συνεχίσεις να κοιμάσαι έχοντας το πρόσωπο σου «αγκαλιά» με το μαξιλάρι, οι γραμμούλες αυτές δε θα αργήσουν να μείνουν για πάντα εκεί. Ξέρεις οι γνωστές ρυτίδες. Προσπάθησε να κοιμάσαι ανάσκελα ή να χρησιμοποιείς σατέν μαξιλαροθήκες. Άφησε το πρόσωπό σου να αναπνέει, όσο εσύ κοιμάσαι.

-Το σπίτι σου είναι υπερβολικά ζεστό: Μπορεί το τζάκι να είναι η καλύτερη παρέα για τις κρύες μέρες του χειμώνα, η επιδερμίδα σου όμως δε συμφωνεί και τόσο με αυτή σου τη συνήθεια. Η υψηλή θερμοκρασία αφυδατώνει την περιοχή του προσώπου σου και το κάνει να φαίνεται κουρασμένο. Αν πάλι είσαι... «κρυουλιάρα» και θέλεις τζάκι και καλοριφέρ στο «φουλ», τοποθέτησε ένα μπολ με κρύο νερό μέσα στο χώρο.

-Πίνεις με καλαμάκι: Ναι μεν θα κρατήσεις τα δόντια σου για πάντα λευκά, αλλά δε θα καταφέρεις να γλιτώσεις την περιοχή γύρω από τα χείλη και τα μάτια σου από τις ρυτίδες. Το θέλεις; Δεν το θέλεις!

Διαβάστε ακόμα:

Ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής; Καταπολεμήστε τη με λάδι καρύδας!

Νιώθετε αδύναμη; 5 τροφές πλούσιες σε σίδηρο