Χαμογελάστε, κάνει καλό στην υγεία! Δείτε πώς

Ερμιόνη Σαρρή
Χαμογελάστε, κάνει καλό στην υγεία! Δείτε πώς

Το γέλιο είναι το καλύτερο γιατρικό

Μπορεί τον τελευταίο καιρό οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε χάσει το χαμόγελο από τα χείλη μας με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, αλλά μη ξεχνάτε πως υπάρχουν άλλες τόσες αφορμές για να το επαναφέρουμε. Ένα αστείο μήνυμα στο κινητό σας, η ατάκα της καλύτερής σας φίλης ή ακόμα και η τούμπα της στη μέση του δρόμου ( αρκεί βέβαια να στέκεται και πάλι στα πόδια της) μπορούν να σας κάνουν να γελάσετε με την ψυχή σας. Και τι θα γίνει τότε; Σίγουρα θα εκπλαγείτε με τις ευεργετικές ιδιότητές του:


Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Πόσες φορές δεν έχετε πιάσει τον εαυτό σας να είναι πιο χαλαρός, ύστερα από μία συνάντηση με φίλους; Το γέλιο απομακρύνει το άγχος, το οποίο με τη σειρά του αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Χριστούγεννα έρχονται και είναι κρίμα να σας βρούνε στο κρεβάτι αγκαλιά με το θερμόμετρο!

Καληνυχτίζει... την αϋπνία: Και όταν ο ήλιος πέφτει, αφήστε τα προβλήματα στην άκρη. Επιλέξτε να δείτε μία κωμωδία και σίγουρα ο ύπνος σας δε θα είναι ίδιος. Το σώμα σας θα αποφορτιστεί από την ένταση και εσείς θα περάσετε μερικές ευχάριστες ώρες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.Όσο για τις αϋπνίες; Θα τις θυμάστε και θα γελάτε!

Κάνει καλό στη μνήμη: Το γέλιο ενεργοποιεί σημεία του εγκεφάλου σας και δεν το αφήνει ποτέ να... τεμπελιάσει! Αν, λοιπόν, έχετε πιάσει τον εαυτό σας να ξεχνάει συνεχώς ονόματα και υποχρεώσεις, ήρθε η ώρα να το ρίξετε στα ανέκδοτα.

Επαναφέρει τη χαμένη δημιουργικότητα: Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν παραδεχτεί, πως λίγα λεπτά γέλιου τους έφεραν και πάλι πίσω την έμπνευση τους. Όσο να ναι ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι, τι να κάνει και αυτό. Θέλει την ξεκούραση του και το χιούμορ του.

Δυναμώνει την καρδιά: Οι χαρούμενοι άνθρωποι έχουν 40% μειωμένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια συγκριτικά με τους απαισιόδοξους, όπως απέδειξε έρευνα του Harvard. Μήπως ήδη χαμογελάτε;

Και τέλος να σας υπενθυμίσουμε πως πέντε λεπτά γέλιου ισοδυναμούν με 10 λεπτά τζόγκινγκ και μία ώρα γέλιου «καίει» 500 θερμίδες. Ακόμα προτιμάτε τη σοβαροφάνεια;

Διαβάστε ακόμα:

Χειμερινή κατάθλιψη: 3 + 1 απλοί τρόποι να βρείτε και πάλι το χαμόγελό σας

Νόμος της έλξης: 5+1 τρόποι για να έλξεις όσα ονειρεύεσαι