Πόνος στον αυχένα; Δοκιμάστε 3 ασκήσεις που θα σας ανακουφίσουν

Ερμιόνη Σαρρή
Πόνος στον αυχένα; Δοκιμάστε 3 ασκήσεις που θα σας ανακουφίσουν

Νικήστε τον πόνο... άμεσα και αποτελεσματικά

Ένας από τους πιο συνηθισμένους πόνους των τελευταίων εποχών, είναι αυτός του αυχένα. Οι πολλές ώρες που περνάμε μπροστά από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή είτε δουλεύοντας, είτε σερφάροντας απλώς στο διαδίκτυο μέσω κάποιου tablet ή κινητού, είναι δύο από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησής του. Μπορεί εκείνη τη στιγμή να μην το καταλαβαίνουμε, αλλά μόλις χαλαρώσουμε, ζητάμε απεγνωσμένα ένα μασάζ. Για αυτό, λοιπόν, οι ειδικοί Τσαπέλας Ι. Δημήτρης και Τσαπέλα Ι.Αθηνά, μας συστήνουν τρεις ασκήσεις για να διώξετε... το πιάσιμο.

Άσκηση 1

Σταθείτε όρθιες ακουμπώντας την πλάτη σας σε ένα τοίχο. Από τη θέση αυτή αγκαλιάστε το κεφάλι με τα χέρια σας και σπρώξτε τον αυχένα σας μπροστά. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 10 δευτερόλεπτα. Μπορείτε να κάνετε όσες επαναλήψεις θέλετε, μέχρι να αισθανθείτε καλύτερα.

Άσκηση 2

Καθίστε σε μία καρέκλα και περιστρέψτε τους ώμους σας (περιαγωγή ώμων) με τους αγκώνες λυγισμένους ή τεντωμένους κάνοντας μεγάλους ή μικρούς κύκλους. Μπορείτε να τις εκτελέσετε είτε δεξιόστροφα είτε αριστερόστροφα.

Άσκηση 3

Σταθείτε όρθιες και γείρετε το κεφάλι σας προς τα δεξιά. Αγκαλιάστε το με το δεξί σας χέρι και πιέστε ελαφριά προς την ίδια κατεύθυνση. Μείνετε σταθερή για 5 δευτερόλεπτα και ύστερα επαναλάβετέ το από την αντίθετη πλευρά. Θα ανακουφιστείτε στο.. λεπτό!


Ευχαριστούμε και πάλι τους φυσικοθεραπευτές Αθηνά I. Τσαπέλα και Δημήτρη Ι.Τσαπέλα για τις πολύτιμες συμβουλές τους.

Διαβάστε ακόμα:

Το κεφάλι σας κοντεύει να σπάσει; Λόγοι που δεν είχατε φανταστεί ότι προκαλούν πονοκέφαλο

5 φυσικοί τρόποι που θα σας ανακουφίσουν από τους πόνους της περιόδου