Μηλόξυδο: Ένας θησαυρός για την υγεία σας... και όχι μόνο

Ερμιόνη Σαρρή
Μηλόξυδο: Ένας θησαυρός για την υγεία σας... και όχι μόνο

Μάθετε τα οφέλη του και βάλτε το άμεσα στη ζωή σας

Έχουμε πει πολλές φορές πως η φύση έχει προνοήσει για τα πάντα! Πολλά από τα φυσικά προϊόντα που έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μας κρύβουν τρομερές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας, την φροντίδα της επιδερμίδας και των μαλλιών μας. Ένα από αυτά, λοιπόν, είναι και το μηλόξυδο. Τι μπορεί να κάνει; Πραγματικά θαύματα. Πάμε να δούμε, λοιπόν:

1. Μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης: Κατά κάποιο τρόπο η ινσουλίνη εμποδίζει τα άμεσα σάκχαρα να αποθηκεύονται ως λίπος. Με άλλα λόγια, λοιπόν, συνδράμει στο αδυνάτισμα.

2. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες: Το ξύδι μήλου περιέχει βήτα-καροτίνη που δρα κατά των ελευθέρων ριζών, ενισχύοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα

3. Είναι πλούσιο σε κάλιο, ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των μυών, των οστών και των δοντιών. Επίσης, το κάλιο ελέγχει την ισορροπία του νερού στο σώμα και διατηρεί υγιή τον καρδιακό ρυθμό.

4. Μειώνει την κακή χοληστερόλη: Η παρουσία της πηκτίνης στο μηλόξυδο βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερόλης στο σώμα. Τα άτομα βέβαια που είναι αλλεργικά σε πηκτίνη, πρέπει να το αποφεύγουν.

5. Καταπολεμά την πιτυρίδα: Ένα διάλυμα από μηλόξυδο και νερό μπορεί να εξαφανίσει τα σημάδια της πιτυρίδας. Ένα παρόμοιο διάλυμα μηλόξυδου έχει την ικανότητα να διώξει και τις ψείρες από το κεφάλι των παιδιών.

6. Τονώνει την επιδερμίδα: Το μηλικό οξύ ενισχύει και επιταχύνει τις διαδικασίες αποτοξίνωσης του σώματός σας, κρατώντας το δέρμα καθαρό και λαμπερό. Επίσης, ισορροπεί το ph της επιδερμίδας, βοηθώντας τους πόρους της επιδερμίδας να μη φράζουν.

7. Είναι εχθρός της κυτταρίτιδας: Ένα μείγμα από μηλόξυδο και ένα απλό λαδάκι μπορεί πολύ γρήγορα να σας λυτρώσει από το χειρότερο εχθρό σας, που δεν είναι άλλος από την κυτταρίτιδα.

*Ο τρόπος κατανάλωσής του είναι δική σας επιλογή. Μπορείτε να αραιώσετε μερικές σταγόνες του μέσα σε νερό και να το πιείτε ή ακόμη και να φτιάξετε ειδικές λοσιόν για την επιδερμίδα σας. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι δίνει μία ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό, για αυτό και μην αμελείτε να το χρησιμοποιείτε στη μαγειρική σας ( π.χ σαλάτες, όσπρια, κρεατικά).

Διαβάστε ακόμα:

Μασάζ με μηλόξυδο και αντίο κυτταρίτιδα!

Πώς θα απαλλάξω το παιδί μου για πάντα από τις ψείρες;