Συνήθειες που κάνουν κακό στην υγεία μας: 5 λάθη που κάνουμε στο... μπάνιο!

Ερμιόνη Σαρρή
Συνήθειες που κάνουν κακό στην υγεία μας: 5 λάθη που κάνουμε στο... μπάνιο!

Μικρά αλλά... σημαντικά!

Ο χώρος του μπάνιου είναι ιερός για πολλούς από εμάς. Περνάμε πολλές ώρες εκεί μέσα, αλλά ταυτόχρονα εμπίπτουμε σε μερικά λάθη χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. Ενώ θέλουμε να προστατεύσουμε τον οργανισμό μας από τα μικρόβια και να το κρατήσουμε καθαρό και υγιές, καταφέρνουμε το αντίθετο. Δείτε ποια είναι τα συχνότερα λάθη σε θέματα υγιεινής και προσπαθήστε να τα διορθώσετε (το ίδιο βέβαια θα κάνουμε και εμείς).

Καθόμαστε υπερβολικά: Ναι και ποιος δεν το κάνει αυτό ειδικά τον τελευταίο καιρό που τα social media έχουν κατακτήσει τις ζωές μας. Δεν είμαστε λίγοι αυτοί που παίρνουμε αγκαζέ το κινητό ή το τάμπλετ και ξεχνιόμαστε με τις ώρες. Για άλλο πηγαίνουμε και σε άλλο καταλήγουμε. Ειδικοί ανέφεραν, ότι οι πολλές ώρες στην τουαλέτα και η επίμονη προσπάθεια για να κατακτήσουμε το στόχο μας (ξέρετε τι εννοούμε) μπορεί να είναι και η αιτία για εμφάνιση αιμορροΐδων. Μπορείτε να περπατήσετε για λίγα λεπτά ώστε να λειτουργήσει καλύτερα το έντερό σας και μειώστε το χρόνο στο λεπτό!


Καταναλώνουμε πολύ χαρτί: Πολλοί πιστεύουμε πως κόβοντας περισσότερο χαρτί θα καταφέρουμε να καθαρίσουμε καλύτερα την ευαίσθητη περιοχή μας, αλλά εδώ είμαστε λάθος. Δύο με τρία φύλλα χαρτιού είναι αρκετά και δεν το λέμε για λόγους οικονομίας. Έρευνες έχουν δείξει, ότι η υπερβολική χρήση χαρτιού μπορεί να ερεθίσει το δέρμα γύρω από τον πρωκτό και να οδηγήσει σε κάποια φλεγμονή ή κνησμό.


Χρησιμοποιούμε στεγνωτήρα: Η συνήθεια που έγινε λατρεία όταν είμαστε σε εξωτερικούς χώρους. Συνηθίζουμε να στεγνώνουμε τα χέρια μας όχι με το συνηθισμένο χαρτί αλλά με ζεστό αέρα. Και όμως μπορεί τα χέρια μας να στεγνώνουν σε χρόνο dt και να παρακαλούσαμε να είχαμε κάτι τέτοιο και στο σπίτι μας. Δεν είναι όμως τόσο θαυματουργό καθώς οι στεγνωτήρες αυτοί έχουν την ικανότητα να εξαπλώνουν ως και 27 φορές περισσότερα μικρόβια.


Σκουπιζόμαστε λάθος: Ναι εμείς μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε αλλά η φορά με την οποία σκουπιζόμαστε την ώρα της τουαλέτας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία μας. Ποτέ δεν πρέπει να σκουπιζόμαστε από πίσω προς τα εμπρός, αφού είναι επικίνδυνο να μεταφέρουμε βακτήρια στην ουρήθρα μας. Το θέλουμε; Εννοείται πως όχι!

Είμαστε υπερβολικά καθαρές: Προς Θεού μην παρερμηνεύσετε τη φράση αυτή. Η υπερβολική χρήση ειδικών σαπουνιών πολλές φορές μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Η φυσιολογική ισορροπία του pH του κόλπου μας μπορεί να διαταραχθεί. Αρκεστείτε σε ένα σαπούνι και αρκετό δροσερό νερό. Ένα μυστικό που μας είπαν επίσης οι ειδικοί είναι και το πιστολάκι. Μετά από το μπάνιο μπορείτε να στεγνώνετε την ευαίσθητη περιοχή σας με λίγο δροσερό αέρα ώστε να κρατήσετε την υγρασία που απαιτείται.

Διαβάστε ακόμα:

Μηλόξυδο: Ένας θησαυρός για την υγεία σας... και όχι μόνο

7 (πραγματικά) αναπάντεχα μυστικά που εγγυόνται μακροζωία