6 προσωπικά αντικείμενα που πρέπει να κρατήσεις... για τον εαυτό σου

Ερμιόνη Σαρρή
6 προσωπικά αντικείμενα που πρέπει να κρατήσεις... για τον εαυτό σου

... δε είναι όλα κοινά στη ζωή άλλωστε

Σίγουρα γνωρίζεις, πως τα μικρόβια είναι παντού! Δεν εννοούμε να φτάσεις σε επίπεδα υστερίας μαζί τους και να κυκλοφορείς συνέχεια με ένα απολυμαντικό στο χέρι( θυμάστε τι είχε γίνει επί εποχής νόσου των πουλερικών), αλλά όσο να ναι πρέπει να είσαι προσεκτική και επιμελής.

Είναι νόμος, για παράδειγμα, ότι όταν μπαίνεις σε ένα δημόσιο χώρο (τράπεζες, σχολεία, υπηρεσίες κ.α) δεν πρέπει να βάζεις τα χέρια σου στο στόμα ή το πρόσωπο, αν δεν τα απολυμάνεις πρώτα. Οκ, αυτό όλες το γνωρίζουμε, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα τα οποία ίσως να μη φαντάζεσαι, ότι είναι ικανά να σε φορτώσουν με αμέτρητα μικρόβια από το πουθενά. Για αυτό το λόγο, μπορείς να μοιραστείς ό,τι θέλεις με την κολλητή σου ή το φίλο σου (μυστικά, προβλήματα κ.α), όχι όμως τα συγκεκριμένα αντικείμενα. Είναι προσωπικά, και το επίθετο τα λέει ... όλα (δεν επιλέχθηκε τυχαία βλέπετε).

Ξυραφάκια: Δεν είναι λίγες οι φορές που στην προσπάθειά σου να ξυρίσεις και την πιο μικρή τρίχα στο πόδι σου, μάτωσες. Όσο κι πλύνεις πολύ καλά το ξυραφάκι, τα μικρόβια θα παραμείνουν. Ακόμα κι αν το... περιλούσεις με οινόπνευμα, καλό θα ήταν να μην το μοιραστείς ούτε καν με την αδερφή σου. Μπορείς να έχεις πάντα μερικά απλά ξυραφάκια στο σπίτι και να τα χαρίσεις σε όποιον τα χρειαστεί.

Οδοντόβουρτσες: Οποιαδήποτε στοματική μόλυνση ή κάποια αμυχή, μπορεί να γίνει επικίνδυνη γι' αυτόν που θα χρησιμοποιήσει την οδοντόβουρτσά σου ή αντίστοιχα για εσένα αν χρησιμοποιήσεις κάποιου άλλου. Οπότε έχε μία που θα είναι αποκλειστικά και μόνο δική σου. Τυχαίο νομίζεις είναι, που λένε ότι όταν μετακομίζει η σύντροφος την οδοντόβουρτσα στο σπίτι του αγαπημένου της τα πράγματα είναι σοβαρά; Για σκέψου το, αν ήταν τόσο αθώα δε θα χρειαζόταν να την κουβαλάμε παντού μαζί μας.

Καλλυντικά: Πινέλα, μάσκαρα, μολύβι και κραγιόν, θεωρείται απαγορευτικό να τα μοιράζεσαι, ειδικά αν ο άλλος έχει κάποια εμφανή μόλυνση, σπυράκια, κριθαράκι ή ερεθισμό! Καλό βέβαια θα ήταν να κρατάς γενικότερα τα καλλυντικά σου μόνο για τον εαυτό σου(το ίδιο και οι φίλες σου). Ναι μπορεί το νέο κραγιόν της κολλητής σου να είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για τη σημερινή σου εμφάνιση, αλλά δεν πειράζει. Να σκέφτεσαι, ότι θα εντυπωσιάσεις τα πλήθη και χωρίς αυτό!

Είδη μανικιούρ: Ο κανόνας που τηρείται ανελλιπώς σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς είναι αυτός της απολύμνασης. Πάντα έχεις ένα άγχος αν η λίμα είναι καθαρή ή το εργαλείο που κόβει τα πετσάκια σου.Ε ποιος ο λόγος να δανείσεις τη λίμα σου στην κολλητή σου (ή την αδερφή σου); Μία τυχόν μυκητίαση θα μεταφερθεί σε χρόνο... dt από το ένα νύχι στο άλλο και εσύ θα μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή που έκανες την καλή αυτή πράξη. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα μανό.

Σφουγγάρι: Μπορεί να ρίχνεις πάνω του μπόλικο σαπούνι κάθε φορά που κάνεις μπάνιο, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν έχει και μικρόβια πάνω του. Μην ξεχνάς ότι έρχεται σε επαφή με όλα τα σημεία του σώματός σου. Ιδιαίτερα όταν το χρησιμοποιείς για την ευαίσθητή περιοχή σου πρέπει να είσαι πολύ αυστηρή με το... μοίρασμα. Ακόμη και αν είσαι σε κάποιο ξένο σπίτι ή στις διακοπές και έχεις ξεχάσει να το πάρεις μαζί σου, καλύτερα να χρησιμοποιήσεις τη λύση του... χεριού σου. Μόλις επιστρέψεις σπίτι, απόλαυσε το μπάνιο σου (και το τρίψιμο) με την ηρεμία σου.

Εσώρουχα: Στην ίδια βέβαια κατηγορία εντάσσουμε και τα μαγιό. Ο γυναικολόγοι το φωνάζουν και εμείς στο υπενθυμίζουμε. Μπορεί να ξέμεινες ένα βράδυ στο σπίτι μίας φίλης και να θες να κάνεις ένα ντουζ, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να φορέσεις κάποιο από τα εσώρουχά της. Υπάρχει κίνδυνος να κολλήσεις από το πιο ασήμαντο (όσο μπορεί κανείς να το πει έτσι) μικρόβιο ως και την πιο σοβαρή γυναικολογική ασθένεια. Αν, λοιπόν, πιστεύεις ότι το βράδυ δε θα σε βρει στο σπίτι, φρόντισε να έχεις μία αλλαξιά μαζί σου.

Διαβάστε ακόμα:

Υποφέρετε από πόνους περιόδου; Aντιμετωπίστε τους σε χρόνο... dt

Συνήθειες που κάνουν κακό στην υγεία μας: 5 λάθη που κάνουμε στο... μπάνιο!