Η ασπιρίνη συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού;

Η ασπιρίνη συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού;

Διαβάστε τα αποτελέσματα ξένων επιστημονικών ερευνών

Έπειτα από πολλά χρόνια έρευνας, Άγγλοι επιστήμονες έρχονται για να υπογραμμίσουν μια ακόμα φορά την σπουδαιότητα του πιο διαδεδομένου φαρμάκου. Μπορεί οι επιστήμονες να έχουν στην διάθεση τους στοιχεία που αποδεικνύουν σαφώς ότι η ασπιρίνη βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, όμως σπεύδουν να σημειώσουν ότι η ευεργετική δράση της ασπιρίνης δεν είναι τελεσίδικη.

Επιπλέον επειδή η ασπιρίνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αιμορραγίες στο γαστρεντερικό σύστημα, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Η ασπιρίνη δεν πρέπει να λαμβάνεται χωρίς ιατρική συμβουλή. Ως συνέχεια αυτής της έρευνας, έρχεται και μια καινούργια επιστημονική διαπίστωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ενδιαφέρουσα αυτή έρευνα έδειξε ότι γυναίκες που έπασχαν από καρκίνο του μαστού και οι οποίες λάμβαναν ασπιρίνη μετά από το τέλος των θεραπειών τους είχαν λιγότερες πιθανότητες μεταστάσεων της νόσου τους και αύξηση του χρόνου επιβίωσης σε σύγκριση με γυναίκες με την ίδια πάθηση που δεν λάμβαναν ασπιρίνη. Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν 4000 νοσηλεύτριες οι οποίες λάμβαναν ασπιρίνη για σκοπούς πρόληψης καρδιακής πάθησης. Η έρευνα με την ονομασία Nurses Health Study άρχισε το 1976 και διήρκεσε έως το 2009. Κατά τη χρονική αυτή περίοδο 341 από τις νοσοκόμες πέθαναν από καρκίνο του μαστού.

Οι γυναίκες που λάμβαναν ασπιρίνη από 2 έως 5 ημέρες της εβδομάδας είχαν 60% μειωμένο κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου τους και 71% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από τον καρκίνο του μαστού σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν λάμβαναν καθόλου ασπιρίνη. Μπορεί οι έρευνες αυτές να δίνουν μια πνοή ελπίδας, δεν θα πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να ξεκινήσετε να παίρνετε καθημερινά ασπιρίνες για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Οι επιστήμονες δηλώνουν σαφώς ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για το στομάχι σας.

Διαβάστε ακόμη:

Νέα έρευνα: Η τσίχλα βοηθά στην αποφυγή των ρυτίδων;

Κρύα και ιδρωμένα άκρα; Ανακουφίσου από τα συμπτώματα πανεύκολα!