Πόνοι περιόδου: Εσύ θα τους αφήσεις να σε «ρίξουν» στο κρεβάτι;

Ερμιόνη Σαρρή
Πόνοι περιόδου: Εσύ θα τους αφήσεις να σε «ρίξουν» στο κρεβάτι;

Για να μη χάσεις ούτε λεπτό από την καθημερινότητά σου

Μερικοί πόνοι στην κοιλιά, κακοδιαθεσία και όρεξη για πολλά γλυκά είναι τα σημάδια που σου υπενθυμίζουν πως οι δύσκολες μέρες είναι προ των πυλών. Ο εκνευρισμός σου είναι έντονος καθώς δε θες και πάλι να ακυρώσεις όλα όσα έχεις προγραμματίσει για τις ημέρες αυτές. Ο οργανισμός σου αναστατώνεται και εσύ συνήθως προτιμάς να τη «βγάζεις» στο σπίτι αγκαλιά με μία κουβέρτα και χαζεύοντας στο διαδίκτυο τα νέα της ημέρας.

Καλά κάνεις και «σερφάρεις», αλλά δεν είναι απαραίτητο να μείνεις και στο... κρεβάτι. Δες μερικά tips που πρέπει να ακολουθήσεις και μην αναβάλλεις ούτε μία σου έξοδο. Οι Απόκριες είναι ήδη εδώ και σίγουρα τα πάρτι είναι στα φόρτε τους. Εσύ θα τα χάσεις; Όχι

Πίνε αρκετά υγρά: Ο οργανισμός σου ακόμη και αυτές τις ημέρες θέλει ενυδάτωση. Τόσο το νερό όσο και τα ζεστά ροφήματα θα σε ανακουφίσουν αρκετά. Μπορείς να στερηθείς για μερικές ημέρες τον αγαπημένο σου καφέ και να το ρίξεις στο... τσάι ή το χαμομήλι. Άλλωστε αναζητάς κάτι ζεστό και τα ροφήματα αυτά θα σε χαλαρώσουν στο πι και φι.

3eac028295967ce48b692f02ec82aef2

Ρίξε το στα Ω3 λιπαρά: Οι τροφές που περιέχουν τα συγκεκριμένα λιπαρά θα ανακουφίσουν αρκετά τους ανεπιθύμητους αυτούς πόνους και εσύ θα αισθανθείς πολύ γρήγορα καλά. Για παράδειγμα, μπορείς να γευτείς λίγο σολομό για μεσημεριανό ή μερικούς ξηρούς καρπούς για σνακ. Και φυσικά μην ξεχάσεις να κάνεις ακόμη πιο γευστικά τα γεύματά σου με λίγο ελαιόλαδο.

Μην ξεχνάς τη... γιόγκα: Ξέρουμε πολύ καλά πως το να βάλεις τα αθλητικά σου και να βγεις στο πάρκο για τρέξιμο είναι σχεδόν αδύνατο. Από την άλλη όμως δεν πρέπει να το βρεις και σα δικαιολογία για να τεμπελιάσεις. Οι πόνοι μπορεί να είναι κάπως έντονοι, αλλά ο συγκεκριμένος τρόπος άσκησης θα σε ανακουφίσει. Οι μύες σου θα χαλαρώσουν και θα αισθανθείς την ευφορία που είχες... χάσει.

o-WOMAN-DOING-YOGA-facebook

Χαλάρωσε: Μπορεί μερικές ασκήσεις να σε χαλαρώσουν, αλλά πρέπει και εσύ από μόνη σου να προσπαθήσεις να αποβάλλεις το άγχος από μέσα σου. Κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, ξεκουράσου και απλά ξέχνα ό,τι σε... πονάει. Όσο περισσότερο ασχολείσαι με τους ανεπιθύμητους αυτούς πόνους, τόσο θα τους αισθάνεσαι πιο έντονους. Προσπάθησε να δεις τη θετική πλευρά της ζωής (όπως λέει και ένα τραγούδι) και μην ξεχνάς πως περίοδος είναι και θα... περάσει.

Ντύσου σωστά: Η περιοχή της κοιλιάς σου πρέπει να είναι ζεστή για να μη χάσεις το χαμόγελό σου. Για αυτό, φρόντισε να φοράς χοντρά ρούχα και βαμβακερά υφάσματα. Ακόμη και τα πόδια σου είναι πολύ σημαντικό να μην κρυώνουν, για αυτό μην ξεχνάς να τιμήσεις τις αγαπημένες σου παντόφλες μέσα στο σπίτι (γουρουνάκια, γατάκια και σκυλάκια ήρθε η ώρα να βγουν στην επιφάνεια) και φυσικά μη βγεις έξω χωρίς τις κάλτσες σου. Μπορεί να σου ακουγόμαστε σα τη μαμά σου, αλλά είναι tips αγάπης και θα σου προτείναμε να μας ακούσεις!

557ba552d1f0deddfca0e8b24e5b4467

Διαβάστε ακόμα:

Πίνονται τα αιθέρια έλαια; Ναι και μας λυτρώνουν από κρύωμα, πονοκέφαλο & πόνους περιόδου

Φούσκωμα στο στομάχι: 2 + 1 ροφήματα που θα σας ανακουφίσουν

Έχεις 5 λεπτά; Αφιέρωσε τα στον... εαυτό σου!