Συνήθειες που αγαπάς και τις ακολουθείς καθημερινά: Το σώμα σου όμως τι λέει για αυτό;

Ερμιόνη Σαρρή
Συνήθειες που αγαπάς και τις ακολουθείς καθημερινά: Το σώμα σου όμως τι λέει για αυτό;

Μήπως δεν τις βρίσκει και τόσο... διασκεδαστικές;

Η καθημερινότητα είναι δύσκολη και εσύ αισθάνεσαι μία μικρή ηρωίδα κάθε βράδυ που κλείνεις την πόρτα του σπιτιού σου. Ξυπνάς αρκετά νωρίς και προσπαθείς να τα προλάβεις όλα. Κάποιες φορές τα καταφέρνεις και κάποιες όλες. Έχεις όμως ποτέ σκεφτεί ότι κάνεις μερικά πράγματα ασυναίσθητα τα οποία ναι μεν σε ικανοποιούν και εξυπηρετούν, αλλά ταυτόχρονα βλάπτουν την... υγεία σου;

Δες τη λίστα που φτιάξαμε για εσένα και προσπάθησε από τη νέα εβδομάδα κιόλας να τις... διορθώσεις:

Ξεχνάς να ξεβαφτείς: Ξενύχτισες και δε σου μένουν παρά μόνο 4-5 ώρες πριν να χτυπήσει το ξυπνητήρι σου και σηκωθείς και πάλι. Η διαδικασία καθαρισμού του προσώπου σου, σου φαίνεται απλά βουνό και εσύ προτιμάς να κοιμηθείς με make up και να ξυπνήσεις με make up. Κακώς πολύ κακώς! Η επιδερμίδα σου χρειάζεται... οξυγόνο και εσύ δεν του το προσφέρεις. Αν πάλι μικρά σπυράκια ή μαύροι πόροι χαλάσουν την λαμπερή σου επιδερμίδα, μη γκρινιάξεις. Το κακό ξέρεις που θα έχει την πηγή του. Για αυτό εμείς θα σου προτείναμε για τις δύσκολες αυτές ώρες, να έχεις στο κομοδίνο σου μερικά μαντηλάκια καθαρισμού. Δε θα σου πάρει πάνω από 1 λεπτό, το ξέρεις άλλωστε.

Φοράς διαρκώς τακούνια: Καταλαβαίνουμε πως η δουλειά σου το απαιτεί, αλλά και εσύ πρέπει να φερθείς κάπως... έξυπνα. Ξεκίνα με ένα ζευγάρι φλατ παπούτσια από το σπίτι και ανέβα επίπεδο λίγο πριν μπεις στο γραφείο. Αν πάλι δεν έχεις κάποια επίσημη συνάντηση και ο χώρος το επιτρέπει, μείνε με τις μπαλαρίνες κάτω από το γραφείο και άλλαξε πριν από το meeting. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τις βραδινές σου εξορμήσεις. Δε χρειάζεται να ταλαιπωρείς τα πόδια σου άνευ λόγου και αιτίας.

Χρησιμοποιείς μεγάλες τσάντες: Το πρόγραμμα σου, σου υπενθυμίζει πως η μέρα θα είναι δύσκολη και ότι δε θα δεις την πόρτα του σπιτιού σου πριν από τα μεσάνυχτα. Παίρνεις μαζί σου χαρτιά, βιβλία, laptop, φαγητό ή ακόμη και τα ρούχα του γυμναστηρίου. Αυτό όμως που πρέπει να προσέξεις είναι το βάρος της τσάντας σου. Χώρισε τα πράγματα ανάλογα με τις ανάγκες σου. Τι εννοούμε; Τοποθέτησε τον υπολογιστή σε μία ειδική τσάντα, το φαγητό σου σε ένα ανάλογο σακουλάκι και τα ρούχα του γυμναστηρίου επίσης σε μία ξεχωριστή τσάντα. Δε χρειάζεται να κουβαλάς όλη σου την πραμάτεια όπου και αν πηγαίνεις. Το πορτπαγκάζ άλλωστε γιατί υπάρχει;

Ξενυχτάς διαρκώς: Φεύγεις από το γραφείο και έχεις μία μικρή... υπερένταση. Όσο και αν λες πως σήμερα δε θα το παρατραβήξεις, πάλι γυρνάς τα ξημερώματα. Λίγο η καλή παρέα, λίγο η ωραία μουσική, το ξενύχτησες και σήμερα. Να ξέρεις όμως πως ο οργανισμός σου εξαντλείται και δε θα αργήσει πολύ να σου παραπονεθεί. Η κούραση και η εξάντληση θα χτυπήσουν κόκκινο και φυσικά εσύ δε θα μπορείς να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις σου.

Αγαπάς το... delivery: Ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που κάθε εβδομάδα ξεκινάνε δίαιτα, αλλά κάθε Δευτέρα την αναβάλλουν λόγω μίας ατασθαλίας. Λατρεύεις το junk food και στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς σου σε ξέρουν με το μικρό σου όνομα (γκούχου γκούχου). Και εμείς πολλά βράδια έχουμε βαρεθεί να μπούμε στην... κουζίνα, αλλά και αυτό έχει τα όριά του. Προσπάθησε να το μειώσεις και να ορίσεις μία μέρα της εβδομάδας που θα παραδίνεσαι άνευ όρων στο αγαπημένο σου φαγητό. Και η υγεία σου θα βελτιωθεί και η ζυγαριά σου δε θα γίνει ο... εφιάλτης σου.

Σερφάρεις με τις ώρες: Είσαι διαρκώς με ένα κινητό στο χέρι και χαζεύεις τα διαδικτυακά νέα. Τι σχολίασε ο ένας και που βρίσκεται ο άλλος. Χωρίς να το καταλαβαίνεις όμως, επιβαρύνεις αρκετά τον αυχένα και την πλάτη σου με τη στάση αυτή. Το κεφάλι σου κοιτάζει συνεχώς προς τα κάτω και αυτά... κουράζονται. Και δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα, αφού και τα μάτια σου θέλουν μία προστασία και ξεκούραση. Για αυτό, λοιπόν, άφησε το για λίγο κάτω και προσπάθησε να διασκεδάσεις με τους τριγύρω σου!

Διαβάστε ακόμα:

Μήπως τις έχεις και εσύ; 5 νευρικές συνήθειες που βλάπτουν την υγεία σου

Έχεις 5 λεπτά; Αφιέρωσέ τα στον... εαυτό σου!