Πόνος στο στομάχι: 3 +1 tips για να «διώξετε» τις δυσάρεστες ενοχλήσεις

Ερμιόνη Σαρρή
Πόνος στο στομάχι: 3 +1 tips για να «διώξετε» τις δυσάρεστες ενοχλήσεις

Απλά και κατανοητά!

Το παρακάνατε λίγο με τους καφέδες (ήταν δύσκολη μέρα άλλωστε) ή καθίσατε στο τραπέζι του αγαπημένου σας εστιατορίου και το αποτέλεσμα είναι ένα και αυτό. Αποκαλείται πόνος στο στομάχι και φυσικά ήταν αναπόφευκτος. Άλλοτε, λοιπόν, μικρές και άλλοτε έντονες ενοχλήσεις σας κάνουν να... δυσφορείτε και να ψάχνετε άμεσα διέξοδο στο πρόβλημά σας αυτό.

Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε εύκολα και γρήγορα τον πόνο στο στομάχι και φυσικά μην ξεχάσετε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, αν αυτός δεν... απομακρύνεται.

Διατροφή SOS: Είναι λογικό, πως όταν μιλάμε για τέτοιου είδους πόνους, τα πρώτα μέτρα που πρέπει να λάβετε είναι στο κομμάτι της διατροφής σας. Υπάρχουν, λοιπόν, τροφές που ερεθίζουν το στομάχι και κάνουν τις ενοχλήσεις ακόμη πιο έντονες. Πείτε όχι σε ένα κοτόπουλο με κάρυ, καθώς τα καυτερά και πικάντικα φαγητά είναι άκρως απαγορευτικά.Απαρνηθείτε επίσης, τηγανιτά, καφέδες και... πίτες. Ναι η σπανακόπιτα της μαμάς σας είναι η καλύτερη του κόσμου, απλά για αυτές τις ημέρες θα κάνετε την καρδιά σας πέτρα και δε θα τη δοκιμάσετε.

Το σωστό timing: Κάθε φορά που ξεκινάτε μία δίαιτα, ο διατροφολόγος σας σημειώνει με μεγάλα και έντονα γράμματα πάνω σε ένα χαρτί τη φράση «μικρά και συχνά γεύματα». Την ίδια τακτική πρέπει να ακολουθήσετε και τώρα για τις ενοχλήσεις στο στομάχι σας. Δεν πρέπει να το επιβαρύνετε με μεγάλες ποσότητες φαγητού, αφού αυτές θα σκάσουν ως «βόμβα» στο στομάχι σας και αυτό με τη σειρά του θα... εκραγεί.

Πείτε αντίο στο άγχος: Τι σας λέμε τώρα. Το ξέρουμε, πως όταν ένα άτομο (όπως εσείς, για παράδειγμα) είναι αγχώδες, είναι δύσκολο να διώξει από πάνω του την κακή αυτή συνήθεια. Οι κόμποι όμως που έχετε στο στομάχι και οι καούρες μερικές φορές είναι σημάδια άγχους και μόνο και για αυτό πρέπει να μας ακούσετε. Χαλαρωτική μουσικούλα, ασκήσεις με βαθιές αναπνοές ή μία έξοδος με τις φιλενάδες σας θα σας κάνουν να ξεχάσετε τα πάντα.

Μαστίχα στο... ποτήρι: Έρευνες έχουν αποδείξει, πως η μαστίχα (Χίου) μπορεί να σας λυτρώσει από τον εφιάλτη σας αυτόν. Ρίξτε μερικούς κόκκους μαστίχας μέσα σε ένα ποτήρι με νερό και πιείτε μερικές γουλιές ανάμεσα στα γεύματά σας. Αν πάλι η ιδέα του ροφήματος δε σας ενθουσιάζει, δοκιμάστε να τη μασήσετε. Τα αποτελέσματα θα είναι 2 σε 1, αφού και η δυσφορία θα αντιμετωπιστεί και η αναπνοή σας θα γίνει πιο δροσερή από ποτέ!

Διαβάστε ακόμα:

Ώρα για ξεκαθάρισμα! 6 πράγματα που πρέπει να φύγουν από τη ζωή σας άμεσα

Κύφωση: 3 ασκήσεις για να την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά