Υγιής και νέα για πάντα; Ακολούθησε τα παρακάτω tips και δε θα χάσεις...!

Ερμιόνη Σαρρή
Υγιής και νέα για πάντα; Ακολούθησε τα παρακάτω tips και δε θα χάσεις...!

Ώρα να αλλάξεις συνήθειες

Τι θέλει άλλωστε μία γυναίκα για να είναι ευτυχισμένη; Πρώτα από όλα την υγεία της και ύστερα την... ομορφιά της. Έχοντας αυτά, μπορείς να κατακτήσεις τον κόσμο με το χαμόγελό σου και να είσαι ένα από τα πιο αισιόδοξα πλάσματα της γης αυτής. Πώς θα τα καταφέρεις; Οι τρόποι είναι απλοί και σου τους δείχνουμε αμέσως τώρα.

Αγάπησε το... τσάι: Ίσως η πρώτη σου σκέψη κάθε πρωί να είναι ένα ζεστό ή κρύο καφεδάκι, αλλά το μυστικό της ευεξίας βρίσκεται στο τσάι. Δεν έχει σημασία αν είναι μαύρο ή πράσινο, καθώς και τα δυο περιέχουν κατεχίνες, αρκετές ωφέλιμες για τον οργανισμό σου. Με ένα ή δύο ποτήρια τσάι την ημέρα, θα βοηθήσεις τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν και θα προστατέψεις την καρδιά σου. Όσο για το τσάι με το λεμόνι, έχεις ακούσει πολλές φορές πόσο καλό κάνει τόσο στην υγεία σου, όσο και στην επιδερμίδα σου.

Βάλε το... μωβ στη διατροφή σου: Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, τα βατόμουρα και τα μωβ σταφύλια κρίνονται θαυματουργά για την υγεία σου. Προστατεύουν την καρδιά και προλαμβάνουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το κόκκινο κρασί και ας κυμαίνεται περισσότερο στις μπορντώ αποχρώσεις.

Απόφυγε τα... junk food: Μπορεί η πόλη να έχει γεμίσει με τα πιο trendy στέκια για να δοκιμάσεις νέες γεύσεις σε burger και πίτσες, αλλά πρέπει να δείξεις αυτοσυγκράτηση. Δεν είναι μόνο τα κιλά σου που επηρεάζονται, αλλά και η υγεία σου. Προσπάθησε να τα επισκέπτεσαι μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο και εμπλούτισε το καθημερινό σου διαιτολόγιο με φρούτα και λαχανικά. Μην ξεχνάς, πόσο πολύ ενυδατώνουν τον οργανισμό.

Βάλε τα... αθλητικά σου: Αν δεν είσαι fan του γυμναστηρίου, δε θέλουμε να σε βάλουμε με το ζόρι να εγγραφείς. Από την άλλη όμως, όσο ο καιρός ανοίγει θα μπορούσες να αφιερώσεις ένα μισάωρο καθημερινά στον εαυτό σου για λίγο...jogging. Δε φαντάζεσαι πόσες αλλαγές, εσωτερικές και εξωτερικές, θα δείς στον εαυτό σου.

Ασχολήσου με το... σπίτι: Η λέξη φασίνα ακούγεται τρομακτική στα αυτιά των περισσότερων γυναικών, αλλά πρέπει να τη δεις με άλλο μάτι. Είναι ένα είδος εναλλακτικής γυμναστικής που θα τονώσει τον οργανισμό σου και φυσικά θα σου χαρίσει ένα καθαρό σπίτι.

Διασκέδασε: Σίγουρα το ξενύχτι είναι συνδεδεμένο με τους μαύρους κύκλους στο πρόσωπό σου, αλλά διασκέδαση δε σημαίνει και απαραίτητα αυτό. Γνώρισε νέα μέρη, παρακολούθησε μία νέα θεατρική παράσταση και γενικώς κάνε πράγματα που θα σε διασκεδάσουν και ταυτόχρονα θα κρατήσουν το μυαλό σου σε εγρήγορση. Νους υγιής εν σώματι υγιές, έλεγαν οι πρόγονοι και δεν το πίστευαν... τυχαία.

Και φυσικά μην ξεχάσεις ποτέ τον σημαντικότερο σύμμαχο της υγείας σου, το νερό!