Υγιείς για πάντα: 4+1 φυσικές συνταγές που θα σας «λύσουν» τα χέρια!

Ερμιόνη Σαρρή
Υγιείς για πάντα: 4+1 φυσικές συνταγές που θα σας «λύσουν» τα χέρια!

Κάντε τα μικρά προβλήματα... παρελθόν!

Πολλές φορές ίσως και να έχετε ακούσει ότι στο σπίτι σας κρύβονται μικροί θησαυροί για την υγεία σας. Και όμως συμβαίνει. Κυρίως με υλικά που στέκονται στα ράφια της κουζίνας ή του μπάνιου σας μπορείτε να αντιμετωπίσετε διάφορα προβλήματα σε χρόνο dt.

Η πιτυρίδα, για παράδειγμα, είναι ένα πρόβλημα που εκνευρίζει τις γυναίκες, καθώς δεν τους δίνει το ελεύθερο να εντυπωσιάσουν με τα χτενίσματά τους. Δείτε, λοιπόν, μερικές DIY συνταγές που βρήκαμε και αντιμετωπίστε στο πι και φι τα καθημερινά σας προβλήματα.

Ασπιρίνη για την... πιτυρίδα: Καλοκαιριάζει και οι άσπρες νιφάδες δε λένε να φύγουν από το μαύρο σας t-shirt. Η πιτυρίδα έχει γίνει ο εχθρός των μαλλιών σας και ό,τι και αν έχετε χρησιμοποιήσει αυτή δεν το... κουνάει. Θρυμματίστε, λοιπόν, 3-4 ασπιρίνες(1 κουταλιά της σούπας) και ρίξτε τη σκόνη τους μέσα στο σαμπουάν σας. Δε θα αργήσετε να αναφωνήσετε... wow!

Οινόπνευμα για την κακοσμία των ποδιών: Μπορεί να πλησιάζει η στιγμή που θα αφήσετε στην άκρη τα «κλειστά» παπούτσια και θα οργώσετε τα ελληνικά νησιά με ένα ζευγάρι σανδάλια, αλλά αυτή είναι και η πιο επικίνδυνη περίοδος. Φοράτε τις εσπαντρίγιες και τα snickers σας και τα πόδια σας αρχίζουν να μυρίζουν κάπως άσχημα. Για αυτό, λοιπόν, λίγο πριν φορέσετε τα παπούτσια σας ρίξτε οινόπνευμα σε ένα βαμβάκι και τρίψτε για μερικά δευτερόλεπτα τις φτέρνες σας.

Αποχαιρετίστε τον πονοκέφαλο με... πάγο: Σας περιμένει ένας πύργος από χαρτιά στο γραφείο και το κεφάλι σας κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο; Ο Lawrence Newman, νευρολόγος του Headache Institute sto Mount Sinai Roosevelt της Νέας Υόρκης σας συμβουλεύει να οδηγηθείτε προς την κατάψυξη. Τοποθετήστε ένα παγάκι πίσω από το λαιμό σας για 10-15 λεπτά και επιστρέψτε σε χρόνο dt και πάλι στις υποχρεώσεις. Ποιος μίλησε για πονοκέφαλο καλέ;

Ξύδι για το αυτί του... κολυμβητή: Μία έκφραση που ίσως έχετε ακούσει να λένε οι λάτρεις της θάλασσας. Από τις πολλές βουτιές (φτάνει η ώρα άλλωστε) τα αυτιά σας πονάνε και εσείς πρέπει να αντιμετωπίσετε τις καλοκαιρινές εξωτερικές ωτίτιδες. «Χτυπήστε», λοιπόν, τα βακτήρια με λευκό ξύδι. Αραιώστε το με ίση ποσότητα νερού και τοποθετήστε το σε ένα μπουκαλάκι. Τρεις σταγόνες επί τρεις φορές την ημέρα είναι η ποσότητα που αρκεί για να διώξετε τον πόνο,

Λευκό ξύδι για τις... εκδορές: Μικροί τραυματισμοί και όμως ύπουλοι. Μην αφήνετε τα κοψίματα και τις εκδορές δίχως φροντίδα, καθώς δε θα αργήσει η στιγμή που θα μολυνθούν. Αναμείξτε λευκό ξύδι με ζεστό νερό και καθαρίστε το σημείο αυτό του δέρματός σας. Μία άλλη επιλογή είναι να εμποτίσετε μία γάζα με το μείγμα και να την αφήσετε πάνω του για περίπου 15 λεπτά.

Διαβάστε ακόμη:

Οι 6 μικρές (και εντυπωσιακές) αλήθειες για την ευαίσθητη περιοχή σας!

Έχεις συχνά το αίσθημα έλλειψης ισορροπίας; 5 πράγματα που αποκαλύπτει για την υγεία σου!