Mode off: 4+1 καθημερινές συνήθειες που σας «τρώνε»... ενέργεια!

Ερμιόνη Σαρρή
Mode off: 4+1 καθημερινές συνήθειες που σας «τρώνε»... ενέργεια!

Πείτε τέλος, λοιπόν, στις ημέρες με... κούραση

Η ατονία είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή σας. Όσες φορές και αν ανοίξετε αυτό το θέμα, όσες προσπάθειες και αν έχετε κάνει για να βρείτε τη χαμένη σας ενέργεια, πολύ σύντομα και πάλι οι μπαταρίες σας βρίσκονται στο κόκκινο. Εντάξει, οι βασικοί λόγοι όπως ο ύπνος και η κακή διατροφή είναι γνωστοί. Υπάρχουν όμως και κάποιες καθημερινές σας συνήθειες που όσο αθώες και αν σας φαίνονται, στην πραγματικότητα δεν είναι.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι και προσπαθήστε μέρα με την ημέρα να τις αλλάξετε:

No break: Σίγουρα είναι πολύ ωραίο να αγαπάτε τη δουλειά σας, αλλά και η non stop εργασία δε σας βγάζει πουθενά. Αν, λοιπόν, ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που ακόμη και την ώρα του μεσημεριανού γεύματος πληκτρολογούν κάποιο e-mail, θα σας ζητήσουμε με αρκετή αγάπη να το σταματήσετε. Κάντε ένα διάλειμμα, βγείτε μία βόλτα έξω από το κτίριο, συζητήστε με τους συναδέλφους σας και επιστρέψτε απόλυτα ανανεωμένες στη θέση σας.

Κινείστε μέσα στην... ακαταστασία: Το πρόγραμμά σας είναι δύσκολο και όσες φορές και αν έχετε πει ότι θα βάλετε σε μία τάξη το γραφείο σας, περνάει ακόμη μία εβδομάδα που τα άχρηστα χαρτάκια κάνουν βουναλάκια. Και όμως όλο αυτό σας κουράζει και δεν το λέμε εμείς, αλλά η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Princeton's University Neuroscience Institute. Η λύση είναι μία και μάλιστα... γρηγορότατη. Βάλτε στο καθημερινό σας πρόγραμμα ένα 5λεπτο συγύρισμα και δείτε τα πάντα τριγύρω σας να λάμπουν. Το μυαλό σας θα είναι πιο καθαρό και αυτό θα έχει αντίκτυπο και στο σώμα σας.

Δεν τρώτε αρκετές... μπανάνες: Το μαγνήσιο που κρύβεται μέσα στο κίτρινο αυτό φρούτο σας προσφέρει την ενέργεια που επιζητάτε. Ελέγξτε τα επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό σας και ενημερωθείτε από το γιατρό σας για το πόσες μπανάνες πρέπει να καταναλώνετε εβδομαδιαίως. Αφήστε που είναι και αρκετά βολικές για σνακ. Τις πετάτε μέσα στην τσάντα και φεύγετε γρήγορα για το γραφείο.

Κάνετε δίαιτα: Ιδιαίτερα αυτή την εποχή, η πλειονότητα των γυναικών βρίσκεται σε... δίαιτα. Η λύση όμως δεν είναι εκεί. Αν καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από όσες χρειάζεται ο οργανισμός σας, αργά ή γρήγορα το χασμουρητό και η εξάντληση θα κάνουν την εμφάνισή τους στη ζωή σας. Βρείτε, λοιπόν, την κατάλληλη διατροφή για το σώμα και τις ανάγκες σας και συνδυάστε τη με τη σωστή γυμναστική. Η πείνα δεν αδυνάτισε... κανέναν.

Είστε διαρκώς Online: Δε διαφωνούμε ότι το διαδίκτυο είναι ό,τι καλύτερο έχει βρεθεί στη ζωή σας, αλλά και αυτό θέλει ένα μέτρο. Αφήστε για λίγο το κινητό ή το tablet από το χέρι και απολαύστε μία χαλαρή βόλτα ή έναν καφέ με τις φίλες σας. Η διαρκής επαφή με τα social media κουράζει τον εγκέφαλο άρα και όλο σας το σώμα. Μην ανησυχείτε, τα γραπτά μένουν για πάντα, οπότε τα νέα των διαδικτυακών σας φίλων θα είναι εκεί και θα σας περιμένουν.

Διαβάστε ακόμη:

#breastcancertattoo: Γιατί όλες οι γυναίκες αξίζει να... χαμογελούν!

http://sparkleandhealth.blogspot.gr/