Ουρολοίμωξη: 5 tips που θα σε σώσουν από τα ενοχλητικά συμπτώματά της

Ερμιόνη Σαρρή
Ουρολοίμωξη: 5 tips που θα σε σώσουν από τα ενοχλητικά συμπτώματά της

Πείτε όχι στο τσούξιμο, ναι στη...χαρά

Η ουρολοίμωξη είναι ένα θέμα που παιδεύει όλες τις γυναίκες αυτού εδώ του κόσμου. Ιδιαίτερα μάλιστα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα συμπτώματα θερίζουν και εσύ αναγκάζεσαι να απομακρυνθείς από θάλασσες και ακτές.Όχι, αυτό το κακό δε θα επιτρέψεις να συμβεί!

Αφού, λοιπόν δεν είναι περίοδος να χάνεις τα μπάνια σου και όλες τις στιγμές που απολαμβάνεις σε κάποιο νησί, δες τα 5 tips που πρέπει να ακολουθείς... πιστά.

Πίνε νερό, πολύ νερό: Το διάφανο αυτό υγρό κρίνεται άκρως αναγκαίο για να αποφύγεις το... τσούξιμο. Πίνε 8-10 ποτήρια νερό καθημερινά και βοήθα το ουροποιητικό σου σύστημα να καθαρίσει.

Επισκέψου την τουαλέτα μετά το... σεξ: Οι γιατροί συμβουλεύουν όλες τις γυναίκες να πηγαίνουν στην τουαλέτα μετά το σεξ ώστε να αδειάζουν την κύστη τους. Η ούρηση θα διώξει όλα τα βακτήρια που έχουν δημιουργηθεί με τη σεξουαλική επαφή και δεν θα τα αφήσει να εισχωρήσουν μέσα στην ουροδόχο κύστη. Ακόμη και αν πιστεύεις ότι δεν μπορείς, απλά δοκίμασέ το ή πιες ένα ποτήρι νερό άμεσα.

Μην αναβάλλεις την... τουαλέτα: Δεν είναι λίγες οι φορές που θέλεις να πας τουαλέτα και συνεχώς το αναβάλλεις. Θα κάνω αυτό, θα κάνω το άλλο και εν τέλει δεν πας ποτέ. Η κακή όμως αυτή συνήθεια είναι ένας από τους μεγαλύτερους φίλους της ουρολοίμωξης. Οι γιατροί θεωρούν πρέπον να επισκεπτόμαστε την τουαλέτα ανά 3-4 ώρες(το maximum 6 ώρες).

Σκούπισε σωστά την ευαίσθητη περιοχή: Ίσως να γνωρίζεις τη σωστή φορά με την οποία πρέπει να χρησιμοποιείς το χαρτί υγείας αλλά τις περισσότερες φορές την... ξεχνάς. Πρέπει πάντα η κίνηση να είναι από μπροστά προς τα πίσω και έτσι να απομακρύνεις όλα τα βακτήρια.

Επίλεξε άνετα ρούχα: Τα πολύ στενά παντελόνια καλό θα ήταν να τα αποφεύγεις ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και να προτιμάς ρούχα λίγο πιο άνετα. Επίσης, τα συνθετικά εσώρουχα δεν επιτρέπουν στην ευαίσθητη περιοχή να «αναπνεύσει» σωστά και για αυτό τα βαμβακερά κρίνονται κάπως πιο κατάλληλα.