Υποφέρεις από πονόδοντο; Αυτές οι 2 φυσικές συνταγές θα σε ανακουφίσουν

Ερμιόνη Σαρρή
Υποφέρεις από πονόδοντο; Αυτές οι 2 φυσικές συνταγές θα σε ανακουφίσουν

Δες τι μπορείς να κάνεις μέχρι να επισκεφτείς τον οδοντίατρό σου

Πονόδοντος. Μία λέξη, ένας διαρκής μπελάς!

Αν κάποια δεν έχει κάτσει στην καρέκλα του οδοντίατρου εξαιτίας του αφόρητου πονόδοντου, δυστυχώς δεν μπορεί να καταλάβει αυτό που ακριβώς περνάς. Το αίσθημα του «δεν ξέρω τι να κάνω» είναι αυτό που σε εκφράζει, ενώ ταυτόχρονα ψάχνεις το γιατρό στο κινητό του. Μπορεί, λοιπόν, η γιαγιά σου να σε συμβούλευε να κάνεις μπουκώματα με ούζο, αλλά καλό θα ήταν να το αποφύγεις. Ναι, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα αφήσεις τον πονόδοντο στην άκρη και θα ψάχνεις κάτι για τον... πονοκέφαλο. Μακριά, λοιπόν, από εμάς.

Αρχικά να ξέρεις πως πρέπει να επισκεφτείς άμεσα τον οδοντίατρό σου, για να δει τι ακριβώς φταίει και να σε καθοδηγήσει αναλόγως. Μέχρι όμως να φτάσεις στην πόρτα του και για να καταφέρεις να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις της ημέρας, σου έχουμε μία φυσική-ανακουφιστική- συνταγή.

Σε πρώτη περίπτωση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα νωπό φακελάκι από μαύρο τσάι, το οποίο και θα ακουμπήσεις πάνω στο πονεμένο σου δόντι. Οι τανίνες που περιέχει, στην προκειμένη περίπτωση, θεωρούνται σωτήριες για την ανακούφισή σου.

Earl Grey 1280 308f8

Αν θέλεις κάτι πιο κλασσικό, μην ξεχάσεις να κάνεις πράξεις την πιο μαμαδίστικη/γιαγιαδίστικη συνταγή για αυτόν τον πόνο. Γέμισε μία κούπα με νερό, ρίξε μέσα 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι και ξεκίνα τα μπουκώματα. Μπορείς να κάνεις όσα θες μέσα στην ημέρα για να ανακουφίζεσαι.