Τι είναι αυτό που φοράς καθημερινά και αποτελεί τρομερή πηγή μικροβίων;

Τι είναι αυτό που φοράς καθημερινά και αποτελεί τρομερή πηγή μικροβίων;

Λάβε τα μέτρα σου

Είναι γεγονός! Πολλές φορές χρησιμοποιούμε διάφορα αντικείμενα τα οποία κρύβουν (μέσα τους ή στην εξωτερική τους επιφάνεια) πολλά μικρόβια.


Αυτό, λοιπόν, που φοράς σε καθημερινή βάση και δεν είχε πάει το μυαλό σου πως αποτελεί εστία μικροβίων δεν είναι άλλο από τις... παντόφλες. Τις φοράς μέσα στο σπίτι και πιστεύεις πως είναι πεντακάθαρες. Μέγα λάθος! Πόσες φορές έχεις περπατήσει με τις κάλτσες στο σπίτι και έπειτα έχεις φορέσει ωραιότατα τις παντόφλες σου; Πόσες φορές τις έχεις φορέσει με βρεγμένα πόδια μετά το μπάνιο; Πόσες φορές έχεις περπατήσει ξυπόλητη μέσα στο σπίτι και στη συνέχεια έχεις θυμηθεί να τις φορέσεις;

u66u5u 6c069

Περπατώντας είτε ξυπόλητη, είτε με κάλτσες, μαζεύεις ένα σωρό μικρόβια τα οποία στην συνέχεια μεταφέρονται στις παντόφλες σου. Φορώντας τις παντόφλες με βρεγμένα πόδια καταφέρνεις να αποθηκεύεις την υγρασία μέσα σε αυτές και να αναπτύσσονται πληθώρα μυκήτων.

Αυτό που πρέπει να κάνεις από δω και στο εξής είναι να κόψεις τις παραπάνω συνήθειες και φυσικά να πλένεις τις παντόφλες σου μία φορά το μήνα!