Με αυτά τα tips θα γλιτώσεις το κρυολόγημα μέσα στις γιορτές!

Με αυτά τα tips θα γλιτώσεις το κρυολόγημα μέσα στις γιορτές!

Ιδού τι πρέπει να κάνεις για να μη σε βρουν τα Χριστούγεννα στο... κρεβάτι

Τις ημέρες των Χριστουγέννων τις περιμένουμε όλες πώς και πώς! Είναι η ευκαιρία μας βλέπετε να χαλαρώσουμε, να δούμε αγαπημένα μας πρόσωπα, να διασκεδάσουμε, να φάμε και γενικότερα να κάνουμε ό,τι μας αρέσει. Βασική προϋπόθεση για να τα κάνουμε όλα αυτά; Μα φυσικά να είμαστε υγιείς και ορεξάτες.

Αν, λοιπόν, νιώθεις πως τα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος σου έχουν χτυπήσει την πόρτα, λάβε άμεσα δράση. Ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα καταφέρεις να την... βγάλεις καθαρή και να απολαύσεις τις όμορφες εορταστικές ημέρες.

1. Ο πιο απλός και εύκολος τρόπος να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να ξεπεράσει την όποια ασθένεια (ναι, ακόμη και το απλό κρυολόγημα) είναι το νερό. Πίνε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα και επωφελήσου. Είναι πολύ σημαντικό να κρατάς τον οργανισμό σου ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
2. Ναι στα ροφήματα τσαγιού με αντιοξειδωτικές ουσίες. Θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα και θα σε ανακουφίσουν από τον πονόλαιμο.
3. Για μεσημεριανό γεύμα επίλεξε την κοτόσουπα, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
4. Ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου σύστημα καταναλώνοντας βιταμίνη C. Πίνε τουλάχιστον ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι την ημέρα και μην ξεχνάς να προσθέτεις στις σαλάτες σου φρεσκοκομμένες πιπεριές.

Sick woman in bed with a cold cfd88


5. Στο βραδινό σου γεύμα κατανάλωσε πρωτεΐνη. Το βραστό ή ψητό κοτόπουλο, η γαλοπούλα και το ψάρι θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων και να καταπολεμήσεις άμεσα το κρυολόγημα.
6. Πρόσθεσε στα γεύματά σου σκόρδο, τζίντζερ, τσίλι ή κάρυ. Τα καυτερά μπαχαρικά έχει αποδειχθεί πως έχουν αντιβακτηριακές και αντιιικές ιδιότητες.
7. Κάνε τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα γαργάρες με αλατόνερο ή ροδόνερο. Το τρικ αυτό θα σε βοηθήσει να ανακουφίσεις το λαιμό σου.
8. Πέσε νωρίς για ύπνο και χαλάρωσε για πάνω από 8 ώρες. Ο ύπνος και η ξεκούραση είναι πολύ βασικά για να αντιμετωπίσεις το κρυολόγημα.

Plus:
- Μην πας γυμναστήριο και γενικότερα μη ζορίζεις τον οργανισμό σου.
- Μην καπνίζεις και μην καταναλώνεις αλκοόλ.

Τέλος σου έχουμε ένα θαυματουργό ρόφημα που θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις άμεσα τα ενοχλητικά συμπτώματα, δες το ΕΔΩ!

Διάβασε ακόμα

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να πίνεις κρύο και σε ποιες ζεστό νερό;

Ξενύχτησες και δεν μπορείς με τίποτα να σηκωθείς από το κρεβάτι; Διάβασε αυτά τα tips!