Επίμονος πονόλαιμος; Νίκησέ τον με αυτές τις τρεις σπιτικές συνταγές

Επίμονος πονόλαιμος; Νίκησέ τον με αυτές τις τρεις σπιτικές συνταγές

Και νιώσε αμέσως καλύτερα

Τα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας έχουν γίνει πια συχνό φαινόμενο και οι ιώσεις «πάνε κι έρχονται». Αν κι εσένα ο πονόλαιμος δε σε «αφήνει σε ησυχία», τότε λάβε άμεσα δράση.

Δοκίμασε τις παρακάτω σπιτικές συνταγές και νίκησε με φυσικό τρόπο τον ενοχλητικό πονόλαιμο και τον επίμονο βήχα:

1η συνταγή

Ρίξε σε ένα κατσαρολάκι μία κούπα νερό και 3 κ.σ λιναρόσπορο. Ανακάτεψε καλά και άφησε το μείγμα να βράσει μέχρι να γίνει παχύρευστο. Στη συνέχεια στράγγιξέ το και πρόσθεσε 3 κ.σ μέλι και 3 κ.σ χυμό λεμονιού. Κατανάλωνε μία κουταλιά της σούπας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα δεις πόσο σύντομα θα καταφέρεις να αντιμετωπίσεις τον πονόλαιμο.

tumblr lrbl13aBb71qeaopmo1 500 641a2

2η συνταγή


Γέμισε ένα κατσαρολάκι με νερό και ρίξε μέσα σε αυτό ένα ολόκληρο λεμόνι (με τη φλούδα του). Άφησέ το να βράσει για περίπου 6-7 λεπτά κι έπειτα κόψε το στη μέση και στύψε το. Πρόσθεσε λίγο μέλι και κατανάλωσέ το αμέσως.

3η συνταγή

Ρίξε σε ένα κατσαρολάκι λίγο νερό και βράσε μέσα σε αυτό μικρή ποσότητα γλυκόριζας και γλυκάνισου, για περίπου είκοσι λεπτά. Έπειτα, σούρωσε το μείγμα και πρόσθεσε ελάχιστο μέλι. Κατανάλωσε ένα κουταλάκι του γλυκού όσο ακόμη το σιρόπι είναι ζεστό και επανέλαβε μέσα στην ημέρα όσες φορές θέλεις.

Καλή ανάρρωση!

Διάβασε ακόμα

«Έκαψες» τη γλώσσα σου; Τips για να ανακουφιστείς άμεσα!

Έντονο πρήξιμο στο στομάχι; Αυτό το σπιτικό ρόφημα θα σας «σώσει»